«Farmen»-innspilling stoppet etter regelbrudd

Mads Hansen er årets «Farmen»-programleder.
Mads Hansen er årets «Farmen»-programleder.  Foto: Espen Solli / TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Innspillingen av realityprogrammet ble stoppet etter corona-frykt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For noen uker tilbake startet innspillingen av årets utgave av det populære TV-programmet «Farmen». Og det tok ikke lang før det ble dramatikk inne på gården.

På fredag måtte innspillingen stoppes brått. Flere av deltakerne snek seg ut av området hvor innspillingen foregår, og møtte mennesker som ikke er tilknyttet produksjonen. På grunn av coronasituasjonen spilles årets sesong inn med strenge smitteverntiltak, skriver TV 2.

– Vi stengte ned for å kartlegge hva som hadde skjedd, og vurdere tiltak, sier TV 2s programredaktør, Kathrine Haldorsen.

Innspillingen ble stoppet i et døgn. Som følge av hendelsen har sikkerhetsrutinene på gården blitt skjerpet, opplyser programredaktøren.

– Det vi avdekket var at flere av deltakerne ved ulike anledninger har vært i kontakt med personer utenfor produksjonen. Selv om ingen av dem viste symptomer på Covid-19, mente vi det var riktig å stenge ned og raskt innføre enda strengere smittevernstiltak for å forhindre spredning av eventuell smitte, forteller Haldorsen.

Alle deltakerne har gjennomført coronatest og alle har testet negativt.

Årets innspilling av «Farmen» spilles inn på Ringerike, hvor 14 deltakere skal leve som nordmenn gjorde i 1920.