«Mission Impossible» skal gi jobb til 200 nordmenn

Skuespiller Tom Cruise vil gjerne fortsette filmingen av «Mission Impossible 7» i Norge. Her fra pressekonferansen i forbindelse med nobelkonserten i 2004, som han ledet sammen med Oprah Winfrey.
Skuespiller Tom Cruise vil gjerne fortsette filmingen av «Mission Impossible 7» i Norge. Her fra pressekonferansen i forbindelse med nobelkonserten i 2004, som han ledet sammen med Oprah Winfrey. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Omtrent 200 nordmenn skal jobbe på innspillingen av «Mission Impossible 7» i Møre og Romsdal, skriver Åndalsnes Avis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisen skal innspillingen skje i Rauma og Stranda i september. Forrige uke ble det kjent at storproduksjonen med Tom Cruise i hovedrollen får unntak fra innreiserestriksjonene.

Under innspillingen vil det være et filmcrew på til sammen 200 utenlandske og 200 norske ansatte, viser dokumenter avisen har fått innsyn i.

Den amerikanske produksjonen vil gjennomføre en rekke strenge smitteverntiltak, og de har opplyst at de blant annet vil ha daglige egenerklæringer og temperaturmålinger. Det vil også være helsepersonell til stede kontinuerlig, og de vil ha en mobil testlab for covid-19.

Mission Impossible 7 har fått tildelt nær 50 millioner kroner fra Norsk filminstitutt. Den forrige Mission Impossible-filmen gjorde en rekke opptak i Norge, og flere intense scener ble filmet på Preikestolen i Rogaland.

Personvernpolicy