Fengselsstraff i vente for Lori Loughlin og ektemannen

Skuespilleren Lori Loughlin og hennes mann, klesdesigneren Mossimo Giannulli, erkjenner skyld og må sannsynligvis sone fengselsstraffer i collegeskandalen i USA. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix
Skuespilleren Lori Loughlin og hennes mann, klesdesigneren Mossimo Giannulli, erkjenner skyld og må sannsynligvis sone fengselsstraffer i collegeskandalen i USA. Foto: Steven Senne / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

«Full House»-skuespiller Lori Loughlin og hennes ektemann, klesdesigner Mossimo Giannulli, erkjenner skyld i collegeskandalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ligger det an til at de må sone, går det fram av rettsdokumenter som ble lagt fram torsdag.

Paret erkjenner skyld i den delen av tiltalen som omfatter delaktighet i svindel, et tiltalepunkt med en strafferamme på opptil 20 års fengsel og bøter på inntil 250.000 dollar.

Påtalemyndigheten har på sin side sagt seg enig i å droppe tiltalepunktene om hvitvasking og bestikkelser, punkter som er føyd til i senere tid.

Loughlin skal i tråd med avtalen sone to måneder i fengsel, mens Giannulli skal sone fem. Avtalen må godkjennes av en dommer for å være gyldig.

Medregnet paret, har så langt 24 foreldre erkjent seg skyldige i saken.

Loughlin og Giannulli var tiltalt for å ha betalt 500.000 dollar, nesten 5 millioner kroner, for å sikre sine to døtre plass på University of Southern California ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

Personvernpolicy