Dennis Rodmans ville kveld med Kim Jong-un: – Vodka og «hotte» damer

Dennis Rodman og Kim Jong-un fant tonen på grunn av sin felles interesse for basketball. Her var de sammen under en kamp i Pyongyang i 2013.
Dennis Rodman og Kim Jong-un fant tonen på grunn av sin felles interesse for basketball. Her var de sammen under en kamp i Pyongyang i 2013. Foto: Kcna/AFP

Den legendariske basketballstjernen har vært venn med den omstridte statslederen i flere år. Nå forteller han om hvordan de først møttes.

Det er i en ny episode av podkasten «Hotboxin» med Mike Tyson den amerikanske basketballstjernen (59) forteller om sitt usannsynlige vennskap med Nord-Koreas leder Kim Jong-un (36).

Han forteller at han ble invitert til Nord-Korea sammen med basketballaget Harlem Globetrotters for å møte statslederen i 2013, og siden har han vært der flere år på rad.

Les også: Rodman beklager bursdagssang for Kim Jong-un

I podkasten forteller han at han ikke visste hva han gikk til da han dro til det isolerte landet.

Visste ingenting om Nord-Korea

– Det var litt av en tur. Når jeg ble bedt om å komme til Nord-Korea tenkte jeg at jeg skulle signere autografer og spille basketball. Jeg visste ingenting om Nord-Korea, jeg var dum som et brød.

Rodman var også på besøk i Nord-Korea i 2014. Da fikk han en vodkaflaske med bilde av seg selv og Kim Jong-un på. Foto: David Guttenfelder/AP
Rodman var også på besøk i Nord-Korea i 2014. Da fikk han en vodkaflaske med bilde av seg selv og Kim Jong-un på. Foto: David Guttenfelder/AP

På flyplassen ble han møtt av en gjeng med sikkerhetsvakter som tok han med til en basketballbane med tusener av tilskuere.

– Plutselig reiser 22.000 nordkoreanere seg og begynner å klappe og juble. Jeg trodde de klappet for meg, så jeg vinket, men så sa sikkerhetsvaktene: «Nei, de klapper for Kim Jong-un», sier Rodman.

Så satt Kim Jong-un seg ved siden av Rodman, og de fant tonen. Etterpå ble Rodman invitert med på en middag med «karaoke, vodka og hotte damer» hos den kontroversielle lederen.

Drakk seg fulle og sang karaoke

– Plutselig spiser vi middag og er fulle som faen, han begynner å synge karaoke og jeg har ikke peiling på hva han snakker om. Hele tiden spilte de én sang, og det var åpningssangen til TV-serien «Dallas», sier Rodman i podkast-episoden.

Les også: Bildene av Kim Jong-un skaper heftige spekulasjoner

Rodman har fått mye kritikk for sitt vennskap med Kim Jong-un. Han har imidlertid flere ganger sagt at han ikke bryr seg om Kims politiske ståsted.

– Han er min venn for livet. Jeg bryr meg ikke om hva dere synes om han. Jeg bryr meg ikke om hva verden mener om han, sa han til Reuters i 2013.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært