Soulsangeren Betty Wright er død, 66 år gammel

Sangeren Betty Wright framfører nasjonalsangen i USA før en NBA-basketballkamp game mellom Miami Heat og New York Knicks. Grammy-vinneren med flere hits, særlig på 1970-tallet, døde av kreft i hjemmet sitt søndag. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix
Sangeren Betty Wright framfører nasjonalsangen i USA før en NBA-basketballkamp game mellom Miami Heat og New York Knicks. Grammy-vinneren med flere hits, særlig på 1970-tallet, døde av kreft i hjemmet sitt søndag. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Betty Wright, sanger, låtskriver og produsent kjent for klassikere som souldisko-hiten «Clean Up Woman» fra 1971 døde søndag, 66 år gammel. 

Wright døde i hjemmet sitt i Miami, av kreft, melder The New York Times.

Soulartisten ble en nøkkelfigur i utviklingen av Miami funk på 1970-tallet, men hun etablerte seg på hitlistene både som soloartist, i duetter, som låtskriver og i andre sammenhenger der hun bidro til å plasseres 20 ulike låter på R&B topp-40-lista.

Bessie Regina Norris ble født 21. desember 1953, yngst av sju søsken, og var faktisk kun to år da hun begynte å opptre profesjonelt og tre år da hun bidro på første plateinnspilling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært