Tigerkongen Joe Exotic vil be Trump om benådning

Joe Exotic sitter nå i fengsel dømt for brudd på dyrevernslovene og for å ha planlagt et leiemord på erkerivalen sin.
Joe Exotic sitter nå i fengsel dømt for brudd på dyrevernslovene og for å ha planlagt et leiemord på erkerivalen sin. Foto: AFP

Den tidligere dyrehageeieren soner en dom på 22 år for dyremishandling og et planlagt leiemord. Ifølge TMZ håper han nå på å slippe hele eller deler av straffen. 

Joseph Allen Maldonado-Passage (57), kjent som «Joe Exotic», ble kjent verden over gjennom den populære dokumentarserien «Tiger King» som ble lagt ut på Netflix i mars.

Store deler av serien handler om rivaliseringen mellom Joe Exotic og dyrevernsforkjemperen Carole Baskin, som prøvde å få ham til å slutte med avling av tigere.

I en av de siste episodene av kunne man se at den eksentriske, tidligere dyrehageeieren ble dømt til 22 år i fengsel for brudd på dyrevernslovene og for å ha planlagt et leiemord på Baskin.

Les også: Tigerkongen Joe Exotic er «overlykkelig» over å ha blitt berømt

Prøver å nå ut til Trump

Ifølge kjendisnettstedet TMZ jobber Exotic og hans juridiske team nå med en søknad om benådning som skal sendes til president Donald Trump.

Kilder som står tigerkongen nær sier til nettstedet at han mener at han har blitt feilaktig dømt for det planlagte leiemordet.

På bilder lagt ut på TMZ kan man se at noen av hans støttespillere til og med kjører rundt i en buss med påskriften «President Trump, vær så snill og benåd Joe Exotic» for å få frem budskapet sitt.

Under en pressekonferanse i april ble Trump selv spurt av en journalist om han vurderte å benåde tigerkongen.

Les også: Nicolas Cage skal spille «Tiger King»

Trump hadde ikke sett serien

Da sa presidenten at han ikke hadde satt seg inn i saken.

– Han har blitt dømt til 22 år for hva? Hva var det han gjorde? Ville du anbefalt å benåde ham?, spurte Trump journalisten tilbake, før han sa:

– Jeg skal se på det.

I serien «Tiger King» snakket Exotic stadig vekk om hvor mye han mislikte Baskin og kom med gjentatte trusler mot henne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært