161 aviser har søkt om mediestøtte

161 norske aviser har søkt om mediestøtte.
161 norske aviser har søkt om mediestøtte. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er elleve nye aviser blant de 161 avisene som har søkt mediestøtte i år. Hvem som får støtte, vil først være klart til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De elleve avisene som har søkt støtte, men som ikke får støtte i dag, er Computerworld, Porten.no, Nett.no, Dagbladet Pluss, Bodø Nu, Rana No, Vefsn No, Medier24, Trav365, Karmøynytt og Stord24.

Dagbladet Pluss og Nett.no fikk avslag på sine søknader om støtte i fjor. Begge har klaget på vedtaket.

I 2020 skal totalt 358 millioner kroner fordeles til norske lokalaviser, ukeaviser og nasjonale nisjeaviser. For å få produksjonstilskudd må publikasjonene oppfylle en rekke krav, blant annet å ha som hovedformål å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten.

– Medietilsynet skal nå vurdere hver enkelt søker grundig opp mot de ulike kriteriene for å se om publikasjonen er kvalifisert til å få støtte, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet i en pressemelding.

Produksjonstilskuddet er den største mediestøtteordningen. Ordningen skal hjelpe medier som er for små til å være bærekraftige og medier som er et alternativ til de ledende mediene i større markeder.

Ordningen er plattformnøytral og likestiller papir- og nettaviser.