Klagestorm mot Dagbladet etter reportasje

Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord vil ikke kommentere klagene PFU har mottatt, før utvalget har bestemt seg angående behandling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord vil ikke kommentere klagene PFU har mottatt, før utvalget har bestemt seg angående behandling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har mottatt over 20 klager på Dagbladet-reportasjen om et yrende folkeliv på Grünerløkka i Oslo 4. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet fikk mye kritikk etter reportasjen om at det var mye folk ute på Grünerløkka, til tross for myndighetenes ønske om å holde god avstand for å begrense spredning av coronasmitte.

Saken ble illustrert blant annet med et bilde der det ser ut som om det er svært mange mennesker tett i tett på et veldig avgrenset område, ved hjelp av en zoom-funksjon på kameraet.

Saken skapte et voldsomt engasjement, og i løpet av påsken har PFU mottatt over 20 klager på reportasjen, skriver Medier24.

– Vi har ikke hatt tid til å se på klagene ennå men skal gjøre en grundig vurdering av dem, sier generalsekretær i PFU, Elin Floberghagen.

Hun sier det kan ta noen dager før de får tatt stilling til hvorvidt klagene skal behandles i utvalget eller ikke.

Dagbladet-redaktør Alexandra Beverfjord sier til nettstedet at de ikke har mottatt noen av klagene ennå, og vil avvente å kommentere saken til PFU har bestemt seg angående behandling.