Klagestorm mot Dagbladet etter reportasje

Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord vil ikke kommentere klagene PFU har mottatt, før utvalget har bestemt seg angående behandling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord vil ikke kommentere klagene PFU har mottatt, før utvalget har bestemt seg angående behandling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har mottatt over 20 klager på Dagbladet-reportasjen om et yrende folkeliv på Grünerløkka i Oslo 4. april.

Dagbladet fikk mye kritikk etter reportasjen om at det var mye folk ute på Grünerløkka, til tross for myndighetenes ønske om å holde god avstand for å begrense spredning av coronasmitte.

Saken ble illustrert blant annet med et bilde der det ser ut som om det er svært mange mennesker tett i tett på et veldig avgrenset område, ved hjelp av en zoom-funksjon på kameraet.

Saken skapte et voldsomt engasjement, og i løpet av påsken har PFU mottatt over 20 klager på reportasjen, skriver Medier24.

– Vi har ikke hatt tid til å se på klagene ennå men skal gjøre en grundig vurdering av dem, sier generalsekretær i PFU, Elin Floberghagen.

Hun sier det kan ta noen dager før de får tatt stilling til hvorvidt klagene skal behandles i utvalget eller ikke.

Dagbladet-redaktør Alexandra Beverfjord sier til nettstedet at de ikke har mottatt noen av klagene ennå, og vil avvente å kommentere saken til PFU har bestemt seg angående behandling.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden