Prinsesse Sofia har fått jobb på sykehus i Stockholm

Prinsesse Sofia giftet seg med prins Carl Phillip i 2015.
Prinsesse Sofia giftet seg med prins Carl Phillip i 2015. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske prinsessen vil hjelpe til under coronakrisen. Nå skal hun jobbe som støttepersonell på Sophiahemmet sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I starten av april kom det frem at SAS tilbyr permitterte ansatte kurs for å få jobbe i helsesektoren mens de er permittert.

I Stockholm har flyselskapet holdt lynkurs for de permitterte arbeidstakerne så de kan hjelpe til på sykehus som trenger det.

Ifølge Mitt i Stockholm var prinsesse Sofia (35) med på et av disse kursene. Nå skal hun avlaste sykepleierne på Sophiahemmet sykehus med enklere oppgaver.

Les også: Sveriges kongehus krymper

Informasjonssjef ved slottet, Margareta Thorgren, bekrefter nyheten til Mitt i Stockholm.

– Prinsessen skal bidra med støtte og avlastning i disse krisetider. Hun kommer til å jobbe på en pleieavdeling på Sophiahemmet i tiden fremover, sier hun.

Da pressen fikk nyss om forholdet til prins Carl Phillip og Sofia i 2010, var hun mest kjent for sin fortid med lettkledde bilder og som «Paradise Hotel»-deltaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun ble sammenlignet med Mette-Marit, som også hadde en litt problematisk fortid til å skulle bli en del av kongefamilien.

Les også: Mette-Marit: – Jeg utøver ikke rollen slik mange forventer at jeg skal

Sofia klarte å stå i ryktestormen, og i 2015 giftet hun seg med Carl Phillip. I ettertid har hun sagt at det var veldig vanskelig å takle mediekjøret rundt henne.

– Jeg synes det har vært svært vanskelig. For et par år siden visste jeg ikke om jeg kunne klare det fordi alt er så offentlig, sa hun i dokumentaren «Året med kungafamiljen» i 2018.

Hun sa imidlertid at hun ikke angret på å ha giftet seg inn i kongefamilien.

– Man tar jo sine valg og jeg kunne jo ha valgt å ikke være i denne verdenen. Men da ville jeg også mistet mitt livs kjærlighet og mine to barn som jeg har i dag. Og mine fantastiske muligheter som mitt oppdrag gir meg i dag. Så nei, jeg angrer ikke, sa hun.