Prinsesse Sofia har fått jobb på sykehus i Stockholm

Prinsesse Sofia giftet seg med prins Carl Phillip i 2015.
Prinsesse Sofia giftet seg med prins Carl Phillip i 2015. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

Den svenske prinsessen vil hjelpe til under coronakrisen. Nå skal hun jobbe som støttepersonell på Sophiahemmet sykehus.

I starten av april kom det frem at SAS tilbyr permitterte ansatte kurs for å få jobbe i helsesektoren mens de er permittert.

I Stockholm har flyselskapet holdt lynkurs for de permitterte arbeidstakerne så de kan hjelpe til på sykehus som trenger det.

Ifølge Mitt i Stockholm var prinsesse Sofia (35) med på et av disse kursene. Nå skal hun avlaste sykepleierne på Sophiahemmet sykehus med enklere oppgaver.

Les også: Sveriges kongehus krymper

Informasjonssjef ved slottet, Margareta Thorgren, bekrefter nyheten til Mitt i Stockholm.

– Prinsessen skal bidra med støtte og avlastning i disse krisetider. Hun kommer til å jobbe på en pleieavdeling på Sophiahemmet i tiden fremover, sier hun.

Da pressen fikk nyss om forholdet til prins Carl Phillip og Sofia i 2010, var hun mest kjent for sin fortid med lettkledde bilder og som «Paradise Hotel»-deltaker.

Hun ble sammenlignet med Mette-Marit, som også hadde en litt problematisk fortid til å skulle bli en del av kongefamilien.

Les også: Mette-Marit: – Jeg utøver ikke rollen slik mange forventer at jeg skal

Sofia klarte å stå i ryktestormen, og i 2015 giftet hun seg med Carl Phillip. I ettertid har hun sagt at det var veldig vanskelig å takle mediekjøret rundt henne.

– Jeg synes det har vært svært vanskelig. For et par år siden visste jeg ikke om jeg kunne klare det fordi alt er så offentlig, sa hun i dokumentaren «Året med kungafamiljen» i 2018.

Hun sa imidlertid at hun ikke angret på å ha giftet seg inn i kongefamilien.

– Man tar jo sine valg og jeg kunne jo ha valgt å ikke være i denne verdenen. Men da ville jeg også mistet mitt livs kjærlighet og mine to barn som jeg har i dag. Og mine fantastiske muligheter som mitt oppdrag gir meg i dag. Så nei, jeg angrer ikke, sa hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden