Elton John lanserer corona-fond for hiv-positive

Elton John fotografert i juni 2019. Foto: Lewis Joly/Pool/Reuters
Elton John fotografert i juni 2019. Foto: Lewis Joly/Pool/Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Rocket Man» donerer 10,5 millioner for å beskytte mennesker med hiv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sir Elton John (73) har vært lidenskapelig opptatt av hiv-spørsmålet nærmest siden epidemien brøt ut på 80-tallet. Gjennom stiftelsen Elton John AIDS Foundation støtter han en rekke tiltak i mange land.

Lørdag tok rockelegenden til Twitter der han proklamerte at stiftelsen lanser er et eget nødfond på én million dollar (nærmere 10,5 millioner kroner) for å sikre vern av personer med hiv i en tid der coronaviruset sprer seg fra kontinent til kontinent.

– I snart 30 år har stiftelsen min prioritert de som er mest utsatte for hiv for å avslutte aidsepidemien, og vi fortsetter å være forpliktet til dette også under covid-19-krisen, innleder han videoen med.

(Saken fortsetter under)

Elton forklarer at det ikke lenger er like enkelt distribuere medisin, teste og forebygge behandling i dag sammenliknet med for noen uker siden. Og det er her det nye nødfondet kommer inn i bildet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vårt nye covid-19 nødfond vil hjelpe de som befinner seg i frontlinjen med å forberede seg på og svare på pandemien og dens effekter på HIV-forebygging og omsorg for de mest marginaliserte i samfunnet, forklarte Elton før han avsluttet med noen trøstende ord:

– Vi er med deg, vi tenker på deg, vi etterlater ingen.

Søndag 29. mars var Elton John vert for en veldedighetskonsert som hedret helsearbeiderne som jobber for å behandle og begrense coronavirusets spredning, i tillegg til å samle inn penger til to veldedige organisasjoner; Feeding America og First Responders Children’s Foundation.

Blant artistene som underholdt fra sine egne hjem, var Alicia Keys, Backstreet Boys, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong, Mariah Carey og Tim McGraw. Det ble samlet inn mer enn 100 millioner kroner i løpet av konserten.