Harvey Weinstein er coronasmittet

Den tidligere Hollywood-mogulen Harvey Weinstein skal ifølge en amerikansk avis være smittet av coronaviruset. Opplysningen er ennå ikke bekreftet, og tilstanden hans er ikke kjent. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Den tidligere Hollywood-mogulen Harvey Weinstein skal ifølge en amerikansk avis være smittet av coronaviruset. Opplysningen er ennå ikke bekreftet, og tilstanden hans er ikke kjent. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmprodusenten Harvey Weinstein, som er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelt overgrep, er coronasmittet, opplyser fengselet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Weinstein sitter i høysikkerhetsfengselet Wende Correctional Facility nær Buffalo i delstaten New York. Meldingen om at han er smittet av coronaviruset, ble først omtalt av en lokalavis tilknyttet utgiverorganisasjonen CNHI, Niagara Gazette. Nå har en formann for betjentene i fengselet åpent bekreftet opplysningen til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge leder Michael Powers er 68 år gamle Weinstein nå plassert i isolasjon etter at han testet positivt for coronaviruset søndag morgen.

Weinsteins talsperson Juda Engelmayer kunne søndag kveld ikke bekrefte opplysningen.

– Vårt team har ikke hørt noe sånt ennå, sier hun til The Daily Beast.

Søndag opplyste myndighetene at over 15.000 personer er coronasmittet i delstaten, som dermed er USAs hardest rammede område.

Tjenestemenn som kjenner saken, sier de tror Weinstein var smittet allerede da han ble fengslet sist onsdag.