Posten hyller tre forfattere med egne frimerker

Kjell Aukrust er blant forfatterne som blir hedret med eget frimerke av Posten. Her er Aukrust (til høyre) med Ivo Caprino.
Kjell Aukrust er blant forfatterne som blir hedret med eget frimerke av Posten. Her er Aukrust (til høyre) med Ivo Caprino. Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB scanpix

Posten gir torsdag ut tre frimerker for å hedre forfatterne Anne-Cath Vestly, Kjell Aukrust og Jens Bjørneboe. De ble alle født i 1920 – for hundre år siden.

Frimerkene er tegnet av kunstneren Egil Nyhus, skriver Posten i en pressemelding.

Anne-Cath Vestly var en norsk barnebokforfatter og skuespiller. Hun er kjent for en lang rekke barnebøker utgitt fra 1953 til 2004. Bøkene er samlet i serier om ulike hovedpersoner: Ole Aleksander, Mormor og de åtte ungene, Lillebror og Knerten, Aurora, Guro, Kaos og Ellen Andrea.

På frimerket av Vestly er Knerten – en av hennes mest kjente figurer – med i bakgrunnen.

Kjell Aukrust var en norsk forfatter, tegner, illustratør, tegneserieskaper og maler. Han er nok mest kjent for historiene om livet i Flåklypa. Sykkelreparatør Reodor Felgen pryder frimerket sammen med opphavsmannen.

Jens Bjørneboe var en av landets mest kritiske forfattere i 1950- og 60-årene. Bakgrunnen av frimerket til Bjørneboe, som døde bare 56 år gammel, er opprørt hav.

Frimerkene er beregnet henholdsvis for brev Innland opp til 20 gram, brev Innland opp til 50 gram og brev opp til 100 gram innenlands (verdi 27 kroner). De er i salg fra torsdag 19. mars, opplyser Posten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært