Kirken avlyser gudstjenester

Gudstjenester over hele landet avlyses.
Gudstjenester over hele landet avlyses. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gudstjenester mange steder er avlyst som følge av koronautbruddet. Samtidig legges det begrensninger på begravelser og dåp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er opptatt av at folk fortsatt kan gå i kirken og søke ro og trygghet, men mange steder blir det ikke vanlige gudstjenester fremover. Vi vil holde åpne kirker der det er mulig, og anbefaler alle som vil oppsøke kirken, om å sjekke lokalt hvordan tilbudet er, sier konstituert preses, Atle Sommerfeldt, i en melding på Den norske kirkes nettsider.

Mange gudstjenester over hele landet er avlyst, på grunn av begrensninger på hvor mange som kan være samlet. Flere steder begrenses også gjennomføringen av begravelser og dåp.

Sommerfeldt understreker at det er forskjeller fra kirke til kirke, og anbefaler alle som vil oppsøke kirken om å undersøke dette på bispedømmets nettsider eller i kontakt med den enkelte menighet.

– Per nå er det ikke aktuelt å avlyse alle kirkelige handlinger, men vi vil fortløpende vurdere nye tiltak i tråd med nasjonale retningslinjer, sier direktør i Kirkerådet, Ingrid Vad Nilsen.