Forsvarere vil ha fem års fengsel for Weinstein

I 2017 sto en lang rekke kvinner fram og anklaget Weinstein for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. Her er Weinstein utenfor en rettsbygning i New York i februar i år. Foto: John Minchillo/AP/NTB scanpix
I 2017 sto en lang rekke kvinner fram og anklaget Weinstein for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. Her er Weinstein utenfor en rettsbygning i New York i februar i år. Foto: John Minchillo/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Harvey Weinsteins forsvarere ber om at 67-åringen dømmes til fem år i fengsel. Det er langt mindre enn maksimalstraffen. 

Det er av rettsdokumenter det går fram at forsvarerne ber dommeren gi Weinstein kun fem år i fengsel. De argumenterer blant annet med at Weinstein har alvorlige helseproblemer, og at han har lidd et historisk fall. De skriver også at det burde bli tatt i betraktning at han har støttet veldedige formål.

Weinstein ble i februar i år dømt for voldtekt og overgrep. Han risikerer til sammen opptil 29 år i fengsel. Straffeutmålingen i saken er ventet onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden