Kongen om den tunge perioden: – Det vil ta tid

Kong Harald og dronning Sonja besøkte onsdag oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag. Det er siste post under det tre dager lange statsbesøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kong Harald og dronning Sonja besøkte onsdag oldtidsbyen Petra i Jordan onsdag. Det er siste post under det tre dager lange statsbesøket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kong Harald sier at livet er i ferd med å gå tilbake til normalen etter en vond vinter, men at det vil ta tid å komme videre etter Ari Behns dødsfall. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det vil ta litt tid. Ikke litt heller, tror jeg. Vi har jo tre barnebarn som har mistet faren sin. Så det vil ta sin tid, sier kong Harald til norsk presse i Jordan.

Det er første gang kongeparet svarer på spørsmål om hvordan de har det etter at den tidligere svigersønnen tok sitt eget liv i julen.

– Det verste begynner liksom å legge seg, da. Normalisere seg litt, fortsatte kongen.

Kongeparet avsluttet onsdag et tre dagers statsbesøk i Jordan i oldtidsbyen Petra, og kongen synes det er godt å være tilbake på jobb igjen.

– Det er deilig, sa han.

I januar var kongen innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet, men det ble ikke oppdaget noen alvorlig sykdom.

Nå er han tilbake i fullt arbeid, og både han og dronningen har vært aktive under statsbesøket, som er deres første i Midtøsten.

SE VIDEO: Kong Harald i nyttårstalen: – Vi er sterkt preget av Ari Behns død:

SE VIDEO: Kongen fylte 83 år i februar. Se høydepunktene fra det siste året: