Ikke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen

Regjeringen vil hedre Jahn Teigen ved å være representert i begravelsen, men han blir ikke gravlagt på statens bekostning. Her er blomster og lys ved statuen av Jahn Teigen i Tønsberg tirsdag kveld. Han døde på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Regjeringen vil hedre Jahn Teigen ved å være representert i begravelsen, men han blir ikke gravlagt på statens bekostning. Her er blomster og lys ved statuen av Jahn Teigen i Tønsberg tirsdag kveld. Han døde på Ystad sykehus i Sverige mandag kveld, 70 år gammel. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Regjeringen vil hedre Jahn Teigen ved å være representert i begravelsen, men han blir ikke gravlagt på statens bekostning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jahn Teigen var en folkekjær artist som har betydd mye for norsk kulturliv. Slik ordningen med begravelse på statens bekostning nå praktiseres, er det imidlertid ikke naturlig i dette tilfellet. Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, opplyser kommunikasjonsrådgiver Ida Dahl Nilssen ved Statsministerens kontor til NTB.

Statlig betalte begravelser og bisettelser er normalt forbeholdt soldater, ledende politikere og noen kulturpersonligheter.

De siste 15 årene er det tre kulturpersonligheter som er blitt dette til del: Arne Nordheim (2010), Wenche Foss (2011) og Rolv Wesenlund (2013).

Reaksjoner: Slik minnes kjendisene Jahn Teigen

Nekrolog: Hvil deg nå, du er sliten

Personvernpolicy