Millionkutt for Den Norske Opera

En enorm hammer er satt opp utenfor operaen i Bjørvika. Det er et reklamestunt for den norske Netflix-serien «Ragnarok» som har premiere 31. januar. Operaen skal kutte store utgifter fram til 2021.
En enorm hammer er satt opp utenfor operaen i Bjørvika. Det er et reklamestunt for den norske Netflix-serien «Ragnarok» som har premiere 31. januar. Operaen skal kutte store utgifter fram til 2021. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Operaen skal spare 25 millioner og innfører en omfattende spareplan, melder Dagbladet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et internt notat Dagbladet har fått tilgang, til informeres det om at det skal kuttes minst 25 millioner kroner innen utgangen av 2021.

Administrerende direktør ved Operaen, Geir Bergkastet, sier til avisen at det er for tidlig å si om ansatte kan stå i fare for å miste jobben.

– Eventuell overtallighet og bemanningsreduksjoner vil vi forsøke å løse med ordninger som stimulerer til frivillig avgang, men det er for tidlig å si noe om endelig omfang og løsning, sier han.

Bergkastet sier at kostnadene vil vokse mer enn statstilskuddet og egne inntekter fremover.

– De offentlige tilskuddene dekker ikke fullt ut lønns- og prisvekst. Vi kommer også til å måtte bruke mer på vedlikehold og tekniske investeringer i årene fremover, sier direktøren.

I statsbudsjettet for 2020 får Den Norske Opera 657 millioner kroner i driftstilskudd.

Video: Aksjonister vil ha badeøy utenfo Operaen: