Facebook punger ut milliardsum etter massesøksmål

Facebook har inngått forlik i en massesøksmålsak og går med på å betale ut 550 millioner dollar, eller rundt 5,1 milliarder norske kroner. Foto: Ben Margot / AP / NTB scanpix.
Facebook har inngått forlik i en massesøksmålsak og går med på å betale ut 550 millioner dollar, eller rundt 5,1 milliarder norske kroner. Foto: Ben Margot / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Facebook har gått med på å betale i overkant av fem milliarder kroner til brukere i Illinois i USA som ble utsatt for ansiktsgjenkjenning uten å ha tillatt det.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunnen for massesøksmålet var at Facebook brukte ansiktsgjenkjenning på millioner av bilder, blant annet for å gi forslag til bilder som kunne tagges.

Problemet var bare at strenge personvernregler i delstaten Illinois gjorde denne teknologien ulovlig der. Nå kan millioner av Facebook-brukere i delstaten få en del av summen som teknologikjempen betaler ut, potensielt noen hundre dollar hver, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lovverket i delstaten går ut på at selskaper må be om tillatelse før de kan samle inn biometrisk materiale som fingeravtrykk og ansiktsanalyser. Hvis ikke kan de risikere søksmål.