Hertuginne Meghan har reist til Canada

Video: Hertuginne Meghan returnerer til Canada etter kunngjøringen.

Hertuginne Meghan har returnert til Canada for å være sammen med sin åtte måneder gamle sønn Archie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter en talsperson overfor Sky News. Prins Harry og hertuginne Meghan feiret jul sammen i Canada, men dro for få dager siden tilbake til London etter juleferien for å gjenoppta kongelige plikter og gjøremål.

Meghan, som er amerikansk, har et nært forhold til Canada og bodde i Toronto da hun var skuespiller i TV-serien «Suits» før hun giftet seg med prins Harry.

Prins Harry blir igjen i London, mens kongefamilien nå jobber med å finne en løsning for Harry og Meghans fremtidige roller. En plan skal være klar i løpet av noen dager.

Onsdag ble det kjent at prins Harry og hertuginne Meghan har besluttet å trekke seg tilbake fra fremste rekke i det britiske kongehuset. De vil bli økonomisk uavhengige og skal veksle på å bo i Storbritannia og USA. Kunngjøringen var uventet og vekket stor oppsikt.

Paret har ikke lagt skjul på sitt anstrengte forhold til britiske tabloider og har uttalt at de føler seg jaktet på.

Kongefamilien skal ha blitt overrasket og såret over avgjørelsen, ifølge britiske medier. Paret skal ikke ha rådført seg med noen fra kongefamilien før kunngjøringen. I en uttalelse har dronning Elizabeth sagt at samtalene mellom kongefamilien og paret kun er i startgropen.

Selv om de ikke skal ha rådført seg med kongefamilien, skal prins Harry ifølge britiske medier ha snakket med prins Charles om saken. Han skal også ha bedt om et møte med dronning Elizabeth, noe dronningen i første omgang avviste.

Personvernpolicy