Märtha Louise etter Ari Behns død: – Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen

Maud Angelica Behn satte et portrett hun selv har tegnet på kisten og holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke. Mor, prinsesse Märtha Louise, til høyre.
Maud Angelica Behn satte et portrett hun selv har tegnet på kisten og holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke. Mor, prinsesse Märtha Louise, til høyre. Foto: Haakon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Märtha Louise kommer med sine første uttalelser etter Ari Behns bortgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Kjære Ari. Vi skulle vært sammen i julen og feiret. Vi hadde gledet oss alle sammen, skriver prinsessen på Instagram fredag kveld.

– Og vi er så uendelig triste og lei oss for tapet av nettopp deg, for du var jentenes varme, morsomme, kloke og gode pappa som de savner så dypt. Vi savner de morsomme kommentarene, de fine synsvinklene dine, den poetiske tonen, de overstrømmende komplimentene, den store kjærligheten du hadde for dem. Men nå er det et tomrom der du var, for ingen kan noen gang erstatte deg for de vakre jentene våre. Og det er så vondt å tenke på at du ville forlate jorden. Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen, fortsetter prinsessen.

Bisatt fredag

Forfatter og kunstner Ari Behn tok sitt eget liv 25. desember. Han var gift med prinsesse Märtha Louise fra 2002 til 2016. Sammen har de døtrene Maud Angelica (født i 2003), Leah Isadora (født i 2005) og Emma Tallulah (født i 2008).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Behn ble bisatt fra Oslo domkirke fredag.

– En usynlig sykdom tok mer og mer overhånd i deg, for sånn er det når den psykiske helsen svikter. Over lang tid så vi deg gradvis bli borte, men vi holdt fast i troen på at dette skulle gå bra. Familien din kjempet for deg. De har stått der for deg dag og natt, skriver prinsessen.

– Du er et smykke

– Jeg håper at vi som er igjen, kan være gode til å rose hverandre og si de fine ordene til hverandre. For vi har dette livet til å dele nettopp hvor glad vi er for hverandre og hvilke fantastiske kvaliteter vi ser i hverandre. Vi holder deg i kjærlighet, Ari, og går videre med dine ord: Hver dag er en fest og du er et smykke, avslutter prinsessen.

Få minutter etter at teksten var lagt ut på Instagram hadde flere tusen vist sin sympati ved å gi et liker-klikk.

Om du har det vanskelig eller kjenner noen som har det vanskelig, be om hjelp! Ring en venn, snakk med familien din, gå til fastlegen eller ring Mental Helses hjelpetelefon: 116 123, Røde Kors: 80033 321 eller Kirkens SOS: 22400040.

Se video: Maud Angelica: – Du var helten min, pappa