Zlatan-statue vandalisert nok en gang: Nesa saget av

Zlatan-statuen på Stadiontorgen har nok en gang vært utsatt for hærverk, nå har nesen blitt kappet av og stauten er dekket med hvitmaling
Zlatan-statuen på Stadiontorgen har nok en gang vært utsatt for hærverk, nå har nesen blitt kappet av og stauten er dekket med hvitmaling Foto: Johan Nilsson/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For fjerde gang har statuen av Zlatan Ibrahimovic i Malmö blitt utsatt for hærverk. Denne gangen gikk det ut over skulpturens nese.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Avkappingen av nesen er en av flere måter statuen er blitt vandalisert på etter at Zlatan kjøpte seg inn som medeier hos stockholmsklubben Hammarby. Tidligere er det blitt saget i beina på statuen, skjellsord som «Judas» er blitt skrevet på sokkelen, og et tau er blitt hengt rundt hodet på statuen.

– Vi har ingen anmeldelser av hendelsen, men oppfordrer dem som vet noe om dette, om å si ifra til politiet, sier politiets pressetalsperson Katarina Rusin.

Ting kan tyde på at nesen er blitt saget av ved hjelp av en vinkelsliper. Etter at beina ble saget i, ble det satt opp et gjerde rundt statuen, men det hindret ikke gjerningsmennene i å vandalisere statuen på ny.

Statuen ble avduket den 8. oktober foran flere tusen personer, blant andre Zlatan selv.

– Når man kommer til Sverige, er det den her man vil se, ikke kongens statue, sa Zlatan den gangen. Det virker ikke som at alle innbyggerne i Malmö fortsatt er enige i den påstanden.