Mer enn 70 millioner så riksrettshøringer i USA

Demokraten Adam Schiff er leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus og har ledet riksrettshøringene om president Donald Trumps omstridte samtale med Ukrainas leder. Mange har fulgt med. Arkivfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Demokraten Adam Schiff er leder av etterretningskomiteen i Representantenes hus og har ledet riksrettshøringene om president Donald Trumps omstridte samtale med Ukrainas leder. Mange har fulgt med. Arkivfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Seertallet til flere amerikanske TV-selskaper har økt i november fordi de har valgt å sende direkte fra høringene mot president Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Nielsen Media Researchs seertallsmålinger viser ifølge Reuters at 70,8 millioner seere var innom overføringene til skjerm fra høringene i riksrettsprosessen mot USAs president Donald Trump i minst seks minutter. Undersøkelsen inkluderer ikke de som fulgte med på nett, så antallet er trolig enda høyere.

Til sammenligning så 98,2 millioner seere Super Bowl, mens 29,6 millioner så Oscar-prisutdelingen på amerikansk tv i år, ifølge tilsvarende målinger fra Nielsen.

De amerikanske tv-kanalene har i november sendt direkte fra fem høringer i saken der Trump mistenkes for å ha brukt sin stilling som president til å holde tilbake økonomisk støtte til Ukraina.

Høringene har blant annet gitt tv-kanalene Fox News Channel og MSNBC et betraktelig løft på seertallene.

MSNBC hadde i november de høyeste seertall kanalen har hatt på dagtid noensinne i sin 23 år lange historie.

I den første høringssesjonen 13. november var det i snitt 13,1 millioner seere på de seks kanalene som sendte direkte, mens det i løpet av femte og så langt siste høringsdag 21. november var i snitt 11,3 millioner som fulgte med til ethvert tidspunkt.

Justiskomiteen i Representantene hus skal etter planen overta materialet fra riksrettsgranskingen av president Donald Trump i neste uke, med første høring berammet til 4. desember.

Det ble klart tirsdag. Demokratene skal nå nærme seg en avstemning om presidenten skal stilles for riksrett for kriminalitet eller forseelser knyttet til misbruk av politisk makt.