Kronprinsen om Durek-bok: – Tydelig at de har gjort sine vurderinger

kronprins Haakon kommenterte den stoppede boken til prinsesse Märtha Louises kjæreste, etter å ha deltatt på konferansen Our Ocean i Oslo torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
kronprins Haakon kommenterte den stoppede boken til prinsesse Märtha Louises kjæreste, etter å ha deltatt på konferansen Our Ocean i Oslo torsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cappelen Damm har stoppet boken til sjaman Durek Verret. Kronprins Haakon sier det er tydelig at forlaget har tatt sine vurderinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er jo opp til forlaget om de ønsker å utgi en bok eller ikke. Det er tydelig at de har gjort sine vurderinger der, sier kronprins Haakon til pressen, etter å ha deltatt på Our Ocean-konferansen i Oslo torsdag.

Forskjellig tilnærming

På spørsmål om hva han tenker om boken sier kronprinsen:

– Utgangspunktet mitt er at vi har ganske forskjellig tilnærming til disse spørsmålene. Jeg hadde vel tatt utgangspunkt i forskning på helse og det norske helsevesenet, sier han.

Durek Verrett er misfornøyd med norske medier. Foto: NTB scanpix
Durek Verrett er misfornøyd med norske medier. Foto: NTB scanpix

Cappelen Damm kunngjorde onsdag at de stopper utgivelsen av Verretts bok på grunn av etiske vurderinger. Verrett skriver i boken at kreft er «selvpåført» og et resultatet at vi ikke lenger ønsker å leve.

Verrett har i etterkant gått hardt ut mot norske medier, som han mener er mobbere.

– Jeg hadde ingen planer om å si noe, for i livet har jeg lært å ikke sløse tiden min på folk som på forhånd har bestemt seg for at de har rett, innledet han en direktesendt video på Instagram Story natt til torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobbing

– Men jeg vil ikke la mobberne holde på mer. Norske medier, dere er mobbere. Dere mobber både meg kjæresten min for å selge aviser. Det er synd. Dere vil ikke at folk skal få vite sannheten, la han til.

– Men vi kan ikke benekte alle de årene jeg har hjulpet folk med kreft, det jeg har sett og opplevd – ikke alt i kroppen handler om genetikk. Det kan også handle om miljø, forurensning og stress, ting som påvirker kroppen, sier han i videoen.

Det er ikke første gang Durek langer ut mot norsk presse. Også tidligere i år la han ut dette på Instagram-en sin:

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise erklærte at de var et par i mai, like før de startet foredragsturneen «The Princess and the Shaman». Märtha Louise fikk mye kritikk i forbindelse med turneen, noe som førte til at hun sluttet å bruke prinsessetittelen kommersielt.

Her er paret på norsk TV for første gang: