Arkivverket skal digitalisere historisk kulturarv

Kulturminister Trine Skei Grande (V) ønsker digitalisering av kulturstoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kulturminister Trine Skei Grande (V) ønsker digitalisering av kulturstoff. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arkivverket og Nasjonalbiblioteket skal lagre og tilgjengeliggjøre historiske lydopptak, konserter, fotografier og annet historisk materiell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i regjeringens foreslåtte kulturbudsjett for 2020, skriver Aftenposten. Kulturminister Trine Skei Grande vil sette av 127 millioner kroner til digitaliseringsprosjektet.

– Postadressen din skal ikke avgjøre dine muligheter for å finne informasjon. Nå legger vi til rette for at så mye som mulig av den historiske dokumentarven skal bli tilgjengelig fra din hjemme-PC. Du skal ikke lenger trenge å dra til et bibliotek for å finne informasjonen, sier Grande.

Grande mener det haster med å få tatt vare på og tilgjengeliggjort materialet.

– Det er ikke alt som finnes lagret på papir, en del ting er kun lagret digitalt. Det er disse tingene, blant annet de gamle diskettene fra 1980-tallet, som vi er mest redd for. Det er mange slike digitale baser som står i fare for å forsvinne hvis vi ikke tar grep, sier hun.