Tysk avis ut mot hets av Greta Thunberg

Greta Thunberg har blitt gjenstand for netthets. Foto: AP / NTB scanpix
Greta Thunberg har blitt gjenstand for netthets. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske avisen Rheinpfalz am Sonntag tar i en lederartikkel et oppgjør med netthetsen av klimaaktivisten Greta Thunberg (16).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er utrolig hva slags oppførsel voksne kvinner og menn er kapable til når en 16-åring tør å stille krav til de eldre. Fiendtligheten er forbløffende, skriver avisen.

Den svenske 16-åringen har vært gjenstand for internasjonal anerkjennelse for sitt klimaengasjement, men har også blitt utsatt for trusler og netthets, spesielt etter tordentalen i FNs hovedforsamling tidligere denne måneden.

– Greta er tross alt ansiktet til en generasjon som har tatt til gatene for å vise bekymring. Det er ikke noe galt med det. Det som imidlertid er grunnleggende galt er voldsfantasiene på nettet mot en ung person hver gang en annerledes mening blir delt, heter det i lederen.

– Ikke-voldelig og lidenskapelig debatt i jakten på bedre løsninger ble fram til nå sett på som en bragd for sivilisasjonen. Det ble også sett på som voksen oppførsel. Dessverre finnes det mennesker der ute som ønsker å ødelegge debattklimaet, skriver avisen.