Prins Harry går i Dianas fotspor

22 år etter at prinsesse Diana satte landminer på den internasjonale dagsorden i Angola, gikk sønnen Harry gjennom et mineområde i samme land.
22 år etter at prinsesse Diana satte landminer på den internasjonale dagsorden i Angola, gikk sønnen Harry gjennom et mineområde i samme land. Foto: Dominic Lipinski / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

22 år etter at prinsesse Diana satte landminer på den internasjonale dagsorden i Angola, besøkte sønnen Harry et minefelt i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Dianas gåtur gjennom et minefelt i Angola i 1997 er fortsatt husket i dag på grunn av varmen og omtanken hun viste for det borgerkrigsherjede landet, sier organisasjonen The HALO Trust i en uttalelse. Hennes opptreden har fått en del av æren for det internasjonale forbudet mot bruk av landminer.

Fredag gikk sønnen prins Harry i sin mors fotspor gjennom et minefelt i byen Dirico i Angola. Prinsen var godt utrustet, og rundt ham sto det flere advarselskilt.

– Landminer er de vedvarende arrene av krig, sier prins Harry.

Han gikk riktignok ikke bokstavelig talt i fotsporene til sin mor, for området prinsesse Diana gikk gjennom for 22 år siden er i dag en travel handlegate.

Angola, som har vært gjennom en 27 år lang borgerkrig, håper at alle landminene er fjernet innen 2025. Ifølge rapporten Landmine Monitor 2018 er flere land fortsatt hardt rammet av landminer, blant dem Afghanistan, Syria, Jemen og Ukraina. I 2017 døde 2.300 mennesker som følge av landminer i Afghanistan.