NRKs debatt-dronning Ingerid Stenvold: – Jeg kan ikke være Fredrik

Ingerid Stenvold. Foto: Mina Ræge
Ingerid Stenvold. Foto: Mina Ræge

Ingerid Stenvold har ikke fått avsmak for våre politikere – selv ikke etter å ha reist Norge rundt med dem under valgkampen.

Et halvt døgn etter direktesendingen mandag kveld forrige uke, den aller siste før valget, har Ingerid Stenvold sett gjennom avslutningen av debatten en gang til.

– Jeg måtte se hvordan det var, sier hun.

Det ble ikke helt som hun ønsker at det skal være. Det var politikere som hakket på hverandre og som avbrøt. Roping.

– Jeg prøver å hindre ropingen, kunne jeg se. Men det bikket. Folk sluttet å lytte til hva den andre sa.

Hun snakker om den siste bolken av den siste sendingen av «Folkemøte» på NRK, der Sylvi Listhaug fikk lest seg teksten av politikere fra SV, Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti.

Det er ikke sikkert seerne merket det, men Ingerid Stenvold følte at det var i ferd med å – ja, bikke over. At ordskiftet nesten var i ferd med å skli ut av kontroll.

Ingerid Stenvold liker ikke å miste kontrollen.

(Saken fortsetter under)

Foto: Mina Ræge
Foto: Mina Ræge

Tre timer før

Det merkes når NRK kommer til byen for å lage direktesending, også i en såpass stor by som Drammen. Allerede fire timer før sending er Bragernes torg, hjertet av nordsida i Drammen, sterkt preget av at statskanalen er på plass.

Ingerid Stenvold

* Født 20. juni 1977.

* Kommer fra Finnfjordbotn i Troms.

* Utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo.

* Har gull fra junior-NM i langrenn.

* Stenvold er et ekte NRK-produkt. Hun ble kjent for offentligheten som sportsjournalist i NRK TV. Hun har ledet TV-aksjonen (to ganger) og «Sommeråpent» (også to ganger), og var i en periode programleder i musikk­programmet «Lydverket».

* Siden 2010 har hun vært nyhetsanker i «Dagsrevyen».

* Stenvold skapte bølger da hun søkte om – og fikk aksept for – å snakke Målselv-dialekten sin i beste sendetid på NRK.

* I høst har Stenvold ledet «Folkemøte» på NRK. Hun ledet sendingen selve valgnatta.

* Ingerid Stenvold er gift og har to barn.

Hele den øvre delen av plassen, oppe ved torgscenen, er omgjort til et slags utendørs TV-studio, med lys, produksjonslastebiler og lydrigger. Rundt «studioet» står veteranbiler på rekke, og en og annen elbil. Det er popkorn og food trucks og politiske budskap, og hele andreetasjen på restauranten Jonas B. Gundersen er reservert for NRKs mannskap.

Ingerid Stenvold og teamet hennes er ferdig med første del av forberedelsene, som ble gjort i Oslo. Ferdig med middagen. Det er fortsatt timer igjen til sending, noe som bare betyr en ting: Timer igjen til enda flere forberedelser, til å dykke ned i detaljene. Stenvold og teamet finner et isolert bord bak en avsperring. Der kan de fortsette diskusjonen og researchen.

– Vi nærmer oss jo, synes jeg, sier Ingerid Stenvold til de andre.

Men helt i mål er de ikke. Det gjelder å bruke tida.

På vei ned trappa ser hun en liten krukke fylt med kjærlighet på pinner. Hun tar to.

– Barna sier alltid at jeg aldri har med noe, sier hun lett unnskyldende.

Les også: Fra forsikringer til bompenger

Bedre luftkvalitet

De går gjennom listen over gjestene til kveldens sending, enda en gang.

Terper detaljer og spørsmål, ser for seg hvilken vei ting kan gå.

– Han kommer til å si ...

– Og da må jeg si ...

– Ja, eller du kan prøve å ...

En kelner kommer med desserten. Hvem skulle ha pecan pie? Brownie?

Det lukter plutselig sjokolade i hele rommet. Lav, delikat og rent av irriterende musikk ligger som et bakteppe til samtalen om Buskerudbypakke 2.

– Litt bossanova-musikk til arbeidet, sier Stenvold.

– Hvordan er paien?

– Veldig bra.

– Men luftkvaliteten i Drammen er blitt bedre, selv om de sa nei til Buskerudbypakke 2.

Det er litt mindre enn tre timer igjen til sending.

– Er vi fornøyd?

Ingerid Stenvold spør ut i luften.

– Det kommer til å gå som ei kule.

– Ja, ja, ja, det kan du si.

– Det gjør det.

– Jo, men jeg kan ikke si det nå. Jeg må få lov til å være usikker.

Du husker henne kanskje fra TV-sporten. Det er det fortsatt mange som gjør, forteller Ingerid Stenvold. Det finnes nok av dem som tror hun fortsatt jobber med sport, selv om det er ti år siden, snart, hun meldte overgang til «Dagsrevyen».

Linnéa Myhre-portrett: Generasjon livredd

Skremt av femårsplaner

Det kan være lett å tro at Stenvold, den tidligere juniornorgesmesteren i langrenn, var kommet på rett hylle i livet som sportsreporter, at det var dette hun ville bli etter at skader satte en stopper for den lovende idrettskarrieren.

Foto: Mina Ræge
Foto: Mina Ræge

Men slik var det ikke. Da Ingerid Stenvold la skiene på hylla, var hun rett og slett lei av livet i idretten. Hun ville gjøre noe helt annet, dyrke andre sider av seg selv, og snakke med folk med andre interesser enn å bare jage den neste detaljen som ville sørge for et enda bedre resultat. Hun begynte journalistkarrieren som reporter i NRK i Tromsø. Etter fire år der, var den milde avsmaken for idretten borte. TV-sporten gjorde henne til et kjent navn i Norge.

Det var aldri en plan, verken å bli journalist eller å komme på TV. Stenvold var skoleflink og tok realfag på videregående i hjembygda, og burde vel strengt tatt blitt lege eller sivilingeniør, som sine brødre.

– Jeg blir litt skremt av folk som har femårsplaner for karrieren sin og sånn. Jeg har aldri vært sånn, sier hun.

Men nå sitter hun her, som ansvarlig for kommunikasjonen mellom folkevalgte og folket i det som, fortsatt, tross TV-mediets stadig svakere stilling, er landets viktigste mediekanal.

Det er tilfeldigheter, ikke en plan, sier hun. Men på den andre siden:

– Jeg er opptatt av å gjøre en skikkelig jobb der jeg er.

Les også: Avviser at byrådet forhandler med Venstre

Nullvekst og bompengeforlik

Hva står det egentlig i regjeringens Granavolden-plattform om nullvekstmålet, vil Stenvold vite. Og hva står det i bompengeforliket fra noen uker tilbake, som berget regjeringen fra krise i siste liten?

Diskusjonen rundt bordet handler om minutter nå. Av og til sekunder.

– Hvor lang tid er det til den første bolken, med lokalpolitikerne?

Seks minutter.

– Og til Dale og Melby?

Seks minutter.

– Det er lite. Men begge de to kan fatte seg i korthet, sier Stenvold.

– Dale kan være litt ...

– Og Melby er jo litt ...

Ingerid Stenvold er konsentrert og i jobbmodus, og har gjort som avtalt på forhånd: Ikke latt seg affisere i nevneverdig grad av at Dagsavisen sitter med notatblokk og kamera på et nabobord og følger med på alt som sies. Men her bryter hun ut av rollen.

– Dette er konfidensielt. Ingenting av det vi diskuterer nå skal på trykk!

Les også: Liv Ullmann: – Sylvi Listhaug skal aldri bli en profet i mitt rom

«Poster girl»

De fleste journalister forsøker å framstå som objektive, selv om sympatier og antipatier ligger dårlig skjult under det meste av det vi gjør, og av og til kommer helt åpent til syne.

Ingerid Stenvold tar den et skritt lenger enn de fleste av oss. Hun jobber i selveste NRK, statskanalen. Denne høsten er hun, sammen med noen få andre, «poster girl» for statskanalens politiske dekning. Hun veier hvert ord om politikk og politikere før hun tør uttale seg.

Før teamet går tilbake til terpingen, slår Stenvold, med solid støtte fra de andre, fast at de liker alle norske politikere.

– Det handler bare om at vi vil få fram de beste poengene på TV, sier Stenvold.

Så dukker hun ned i notatene.

– Vil du telles ned på øret? spør vaktsjef.

Dagsavisen er glemt igjen.

(For ordens skyld: Det ble ikke sagt noe stygt om være seg samferdselsminister Jon Georg Dale fra Frp eller Venstres Guri Melby i seansen over.)

Les også: Raja: Det stinker av Frps retorikk

Listhaugs Facebook-poster

Det er ett spørsmål som går igjen de siste timene fram mot kveldens sending. Hvordan skal Facebook-postene til Sylvi Listhaug håndteres? Den om at i Norge håndhilser vi, og enda mer den om at Norge må si nei til «båtmigranter», den som er illustrert med et bilde av mennesker på en flåte i rolig sjø mot en idyllisk solnedgang?

Er det i det hele tatt riktig å bruke den siste debatten før valget til å snakke om hva Listhaug foretar seg på Facebook? Ordlyden terpes. Spørsmålene skjerpes.

– Hva med: «Statsministeren har nå tatt sterkt avstand til posten, Sylvi Listhaug»?

– Nja.

– Jeg ville ikke brukt akkurat de ordene.

– Skal vi ta opp at hun har røket på Facebook tidligere?

– Nei.

Les også: Skauen til tjeneste for miljøet

(Saken fortsetter under)

Ingerid Stenvold leder en debatt mellom Hanna Marcussen (MDG) og Frp-leder Siv Jensen under partilederdebatt på NRK i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Ingerid Stenvold leder en debatt mellom Hanna Marcussen (MDG) og Frp-leder Siv Jensen under partilederdebatt på NRK i 2013. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

DAGEN ETTER

– Du har reist landet rundt med våre folkevalgte politikere i hele høst. Føler du en avsky for dem etter alt samværet?

– Nei, det gjør jeg ikke. Virkelig ikke. Og særlig ikke for norske lokalpolitikere, de som faktisk orker å engasjere seg. Det er altfor mange som ikke gjør det.

– Hvordan har det vært å reise rundt? Har du sett det polariserte landet det snakkes så mye om?

– Jeg er jo fra Nord-Norge selv. Vi hadde to møter i nord, i Tromsø og Lofoten. Det er en tilspisset stemning. Det er ingen tvil om at det finnes en utbredt følelse av ikke å bli sett og hørt. Jeg merket det særlig i nord, og det kan jo kanskje være fordi jeg kjenner den virkeligheten. Men det skjer også mange andre steder.

Ingerid Stenvold ramser opp: En økt fremmedgjøring i distriktene, og større avstand mellom Oslo og resten av landet. Bompengeopprøret.

– Alt henger litt sammen, og det er ikke særnorsk. Brexit. Noen snakker om Trump. Det er jo «far out» å sammenligne Norge med dette, men prinsipielt kan man si: Det skjer mye også her.

– Har vi de riktige politikerne til å håndtere dette?

– Ja, det vil jeg si. Vi hadde en ganske opphetet debatt mellom Trygve Slagsvold Vedum og Jonas Gahr Støre i Lofoten. Trygve reiser jo intensivt rundt i Nord-Norge og snakker med folk. Det gjør også Jonas. Jeg kan ikke si at den ene møter folk på en mer oppriktig måte enn den andre. Og jeg tror begge oppriktig vil det beste, og mener de har den beste løsningen. Sånn er det med alle, tror jeg.

Les også: Forbud mot levering av svarte søppelsekker innføres i løpet av året

Kampen mot klokka

Det handler mye om retorikk, tror Stenvold. Om ord. At Erna Solberg «var uheldig i Tromsø», sier hun, og sa «de her oppe». Og at hun beroliget befolkningen som ønsker seg tog med at framtida ville by på selvgående trailere i kolonne på veiene i Nord-Norge.

Fem favoritter

Musikk: Jeg er svak for tilårskomne menn. David Bowie er nok den største. Og Nick Cave. Og Robyn!

Film: Det er jo så mange filmer ... «Apokalypse nå!», sier jeg i dag.

Bok: Jeg pleier å si P.O Enquist. Men jeg leste en fantastisk bok i sommer: Mikael Niemis «Koke bjørn».

Mat: Fisk. Hvis du gir meg et godt tilberedt kveitemåltid, eller lettsalta torsk ...

Sted: Finnfjordbotn. Jeg kan ikke si noe annet. Og hytta i Eggedal.

– Alle vil ha ja til Nord-Norge-bane, og hun vil ha selvgående trailere. Da rister folk bare på hodet og tenker at hun ikke skjønner noe.

– Og du som nordlending skjønner hvorfor folk blir oppgitt?

– Ja. Men det finnes jo Høyre-folk i nord som mener vi må være teknologioptimister. Det handler ikke bare om at Erna Solberg er bergenser, men også om hva man vil rent politisk.

– Har vi de riktige journalistene til å håndtere denne situasjonen?

– Nei! Nei da, er det ikke litt sånn som det er for politikerne, da? Jeg tror det er mange dyktige journalister som vil det beste, men … Jeg er ikke blant dem som synes alt er mye bedre nå enn før.

– Det er tempo, på godt og vondt. Løpende deadline, som gjør at verken vi journalister eller politikerne alltid har tid til å ta den ekstra runden med refleksjon. Det går utover ordskiftet og debatten, vi mister nyanser. Det er noen fordeler med tempoet og tilgjengeligheten, selvsagt. Det er lettere for alle å komme ut med budskapet sitt. Men pressen blir kanskje noen ganger med å øke denne mye omtalte polariseringen.

(Saken fortsetter under)

Ingerid Stenvold og øvrig presse samlet før pressekonferansen på Ullevaal stadion, etter at det ble kjent at Therese Johaug hadde avlagt positiv dopingprøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ingerid Stenvold og øvrig presse samlet før pressekonferansen på Ullevaal stadion, etter at det ble kjent at Therese Johaug hadde avlagt positiv dopingprøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

TIMEN FØR

Det er mindre enn en time igjen til sending. Ingerid Stenvold leser halvhøyt fra lappene sine, inne i hjørnet sitt. Man hører svake lyder, og ser leppene bevege seg. Fortsatt er det Sylvi Listhaug og innvandringsdebatten som opptar henne en smule.

– Er vi trygge på valget her?

Det er vaktsjef som spør.

– Jo da. Det er riktig. Men vi vet jo ikke hvilken lei det vil gå …

Stenvold lar ordene henge litt, tenker seg om. Nå er det uansett for sent å endre noe, så hun lar seg drive med:

– Men huhei. Det er jo det som er artig.

– Det er fortsatt lenge til.

– Snakk for deg selv.

– Jeg er spent på hvordan dette går.

– Det er kun vi som lever klokken 21.45 som får se hvordan det går.

Les også: Det norske sunnhetstegnet

Familiens kulturelle arv

Det var ikke sånn at hun ville bort fra Finnfjordbotn for enhver pris. Hun kaller oppveksten «fantastisk». Men hun visste at hun skulle bort, det var liksom helt selvfølgelig. Hun skulle ut i verden, eller i alle fall Norge, og få seg en utdanning.

Begge foreldrene er fra Målselv, og begge dro til Oslo for å studere. Pappa ble lærer på den videregående skolen, mamma bibliotekar. Det var mange historier fra studietida i Oslo under hele oppveksten. Dessuten dro alle de tre eldre brødrene til Trondheim for å studere. Det var «en kulturell arv» at hun skulle reise en dag.

Men hun lengta ikke bort. Hun hadde idretten, og musikken og bøkene og vennene. Det var ingen stor gjeng å henge med som hadde samme interesser, men hun kaller seg heldig.

Mange behov ble dekket av familien, av foreldre og søsken med større horisonter. Og det fantes andre, i alle fall om hun inkluderer Finnsnes i oppvekstmiljøet, som hørte på alternativ rock og orienterte seg utover. De var flere.

Ingerid Stenvold er så «nord» at når journalisten nevner sangen «Hurtigrute» av Kari Bremnes blir hun sittende og nynne og nesten mister tråden i samtalen.

(Saken fortsetter under)

Under ski-VM i Sapporo i 2007 viste NRK et innslag med Stenvold hvor hun var ute og kjørte bil med herrelaget i stafett. I innslaget som ble vist gjorde Lars Berger obskøne bevegelser rettet mot den kvinnelige NRK-reporteren. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
Under ski-VM i Sapporo i 2007 viste NRK et innslag med Stenvold hvor hun var ute og kjørte bil med herrelaget i stafett. I innslaget som ble vist gjorde Lars Berger obskøne bevegelser rettet mot den kvinnelige NRK-reporteren. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

DAGEN ETTER

– Er du riktig dame på riktig plass?

– Det må andre bedømme. Men – hvem er det, da? Jeg er en blant flere. Det er en fordel at vi som leder debattene og valgsendingene på NRK er forskjellige. Fredrik Solvang [som leder partilederdebattene på NRK, journ.anm.] har spesialisert seg på politisk journalistikk i flere år. Han er en annen type enn meg, med annen strategi. Jeg digger ham, men jeg kan ikke være Fredrik. Jeg har en annen inngang rent faglig, og vi har ulik strategi under debatter. Jeg har bredere tilnærming, og er generalist.

– Og jeg prøver å få paneldebatter og dueller til å flyte av seg selv. Jeg er der for å unngå at debatten ikke sporer av. Jeg stiller jo spørsmål og styrer retningen, men jeg vil gjerne at ordskiftet skal gå av seg selv. Og når det sporer av, skal jeg få ting tilbake på sporet. Jeg må være så forberedt at jeg kan stoppe folk, eller få dem til å svare på en utfordring de ikke vil svare på. Så har Fredrik en annen strategi.

– Og hva tenker du om det som skjedde på tampen i går?

– Om det er på grensen til å komme ut av kontroll … Om det er temperatur med humør, som i Lofoten mellom Vedum og Støre, går det greit. I går ble det roping, og alle sluttet å lytte.

– I en debatt om et betent tema.

– Ja. Du hørte det jo i forkant: Vi var spent på det, og usikre på om det var riktig å ta det med. Men den måtte med, det gikk i alle kanaler og vi kunne ikke droppe det. I går tok den av. Det er nesten sånn at man kan forvente det, men det avhenger jo av debattantene. Og i går tok noen … veldig av.

Les også: Regjeringen vil fjerne tillegg for uføre som blir alderspensjonister

Eliten på Nordstrand

Men det var jo egentlig ikke forskjellen på Stenvold og Fredrik Solvang Dagsavisens journalist la i spørsmålet, og heller ikke det forrige om hvorvidt vi journalister er riktige mennesker til å forstå og skrive om et land der mange har sagt at nok er nok. En liten omvei må til her: Det har seg slik at Ingerid Stenvold og journalisten har bodd like ved siden av hverandre i ganske mange år, på tredje beste, sentrumsnære vestkant i Oslo. (Nei, vi kjenner ikke hverandre.) Nå er vi ikke lenger nesten-naboer, fordi Stenvold har flyttet med mann og to barn til enda finere strøk.

– Til en villa med stor hage på Nordberg, var det ikke?

– Til en tomannsbolig på Sogn.

Men poenget står: Vi er like. Vi er middelklasse, og vi bor i litt store eller enda større boenheter i fine eller finere deler av byen.

– Ja. Vi er like. Jeg leste forleden [statsviter] Asle Tojes tekst om hvordan eliten klumper seg sammen på Nordstrand [Toje skriver blant annet: «Vil du vite hvordan verden ser ut fra Nordstrand, slå på Dagsrevyen», journ.anm.]. Han rørte i noe som var veldig «to the point». Jeg har lest mye om dette i det siste. Og det jo sant at mange av oss lever i et eneste stort ekkokammer fra vi fødes. Men jeg synes det kanskje ikke er farlig, vi har lov å være, vi også. Det er ikke din feil at du er født i Trondheim. Det er ikke feil å være velutdannet og språkmektig. Men vi journalister har en stor forpliktelse til å ha denne selvinnsikten. Uten den, har vi et problem.

– Men jeg er jo også fra Finnfjordbotn. Det er en styrke. Jeg har veldig sterke røtter, og jeg holder fanen høyt på redaksjonsmøter. Hvordan ser dette ut for mora mi som sitter i nord, liksom. Samtidig er jeg ikke enig med dem som mener at det som skjer i Oslo ikke er interessant for dem som sitter i Finnfjordbotn.

– Hva folk som bor i Oslo mener er like viktig som hva din mor tenker?

– Ja. Men det går jo mest i en retning, da. Folk i Norge er mer opptatt av Deichmanske bibliotek enn av hvor det nye kommunehuset i [den nye, sammenslåtte kommunen] Senja skal ligge.

Les også: NRK: Avviser «fake news»

(Saken fortsetter under)

I 2007 ble Ingerid Stenvold tildelt kringkastingsprisen for å bruke Målselv-dialekt på en god måte. Stenvold fikk overrakt et trykket "Første frostnatt" laget av kunstneren Per Kleiva. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
I 2007 ble Ingerid Stenvold tildelt kringkastingsprisen for å bruke Målselv-dialekt på en god måte. Stenvold fikk overrakt et trykket "Første frostnatt" laget av kunstneren Per Kleiva. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

MINUTTENE FØR

Alle er på plass nå. Ferdig sminket, klare til dyst. Lokalpolitikere fra Drammen, Guri Melby og Jon Georg Dale. Aps Hadja Tajik, Lan Marie Berg fra MDG. Det er den debatten de har kontroll på, om bompenger og bypakker.

Så er det de mer løse kanonene [journalistens karakteristikk, Stenvolds.anm.]: Sylvi Listhaug, Karin Andersen fra SV, Masud Gharahkhani fra Ap og Ida Lindtveit Røs fra KrF. De skal snakke om integrering – og om Listhaugs ordvalg og oppdateringer i sosiale medier.

Det er kjølig, for ikke å si direkte kaldt. Tajik har på en marius-ullgenser, MDG-Lan ber om et pledd. Ingerid Stenvold har en tynn, lyseblå boblejakke på. Hun beholder den under hele sendingen.

Hun vet ikke hva hun gjør om fem år. Ingerid Stenvold vet at turnusen – hun leder «Dagsrevyen» og «Kveldsnytt» på tidspunkt vi andre legger barn eller slapper av hjemme, eller til og med er i seng – ikke er så lett å forene med å være småbarnsmor. Hun vil være med på barnas fritidsaktiviteter, og det blir for mange ganger hun må si nei, det passer ikke nå.

Flytte nordover? Hun føler seg hjemme hver gang hun er i nord, senest nå under valgkampen. Men helt hjem kan hun ikke dra, for hva skal hun gjøre der, i Finnfjordbotn? Det finnes jobb i Tromsø – for henne. Men mannen, som jobber i departementene. Hva skal han gjøre?

Hun vet ikke, er ikke god til å planlegge så langt fram i tid.

Men hun vet hva som skal skje de neste minuttene. «En debatt av gangen». Først er det bompenger. Så integrering, men det tenker hun ikke på nå.

Les også: Krangel etter katastrofe-støtte

Roping på torget

Ingerid Stenvold står ute på Bragernes torg, omgitt av folk. Hun er forberedt, og vet hva hun skal si.

Stemmen hennes høres, lavt, utover torget, da hun sier:

– Det hadde ulma lenge …

Dagens sending er endelig i gang.

Klokken blir 21.45, og den blir enda senere. De siste åtte minuttene av dagens «Folkemøte» handler om ordbruken til Sylvi Listhaug. Bidrar hun til å gjøre det vanskeligere for innvandrere å integreres? Til oss mot dem?

Overhodet ikke, sier Listhaug selv.

Det er da Aps Masud Gharahkhani roper. Han roper igjen, og det hjelper ikke at Ingerid Stenvold ber ham dempe seg, opptil flere ganger.

Det er ikke sikkert du merket det, men Ingerid Stenvold følte at hun nesten var i ferd med å miste kontrollen over ordskiftet.

Ingerid Stenvold liker ikke å miste kontrollen.

Saken er opprinnelig publisert på Dagsavisen.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
10:35 Norsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter10:35 Hegerberg inn i Guinness rekordbok10:21 Solskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20 Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58 Tilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36 Ocasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35 Huawei rapporterer om kraftig vekst08:51 – Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51 Du trenger ikke å gå til legen om du er frisk08:48 Warren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21 Sterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02 Terrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43 Havneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget06:47 Ny klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47 Normann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35 Hongkongs leder avbrøt tale06:29 Starter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25 EU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22 Fellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13 Veidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00 Frode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53 Dette skjer i dag05:43 Warren ble angrepet fra alle kanter05:42 Dette skjedde i natt05:30 Statsministeren hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15 Biden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58 Wild tapte uten Zuccarello på isen04:42 Bare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17 Kina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13 Borten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42 74 omkom i tyfonen i Japan02:59 Flere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24 Demokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 – En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener regjeringen går feil vei12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt
Siste nytt
10:35PengerNorsk melkeproduksjon må kuttes med 100 millioner liter10:35SportHegerberg inn i Guinness rekordbok10:21SportSolskjærs kamp mot klokka etter nye skader10:20NorgeFengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt09:58NorgeTilbakeviser elendige anketall: – Gir et uriktig bilde09:36PolitikkOcasio-Cortez og Omar slutter opp om Sanders09:35PengerHuawei rapporterer om kraftig vekst08:51Penger– Fergeselskapenes betalingsordning bryter loven08:51Helse og livsstilDu trenger ikke å gå til legen om du er frisk08:48VerdenWarren vil ha amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten08:21Helse og livsstilSterk økning i sykdomstilfeller etter smitte av flåttvirus08:02NorgeTerrorsiktede norskkurdere løslatt i Tyrkia07:43VerdenHavneområde i Malmö avsperret etter bombealarm07:21PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget06:47VerdenNy klimatrussel: Hunder har dødd, frykter for menneskeliv06:47SportNormann: – Vi har noe i EM å gjøre06:35VerdenHongkongs leder avbrøt tale06:29SportStarter kartleggingen av nasjonsligamotstanderne06:25VerdenEU håper å våkne til brexitgjennombrudd06:22NorgeFellesforbundet stemmer over EØS-avtalen06:13PengerVeidirektøren: Kompetanseflukt gjør situasjonen kritisk06:00VerdenFrode Bergs kone: Tynnslitt håp om rask løsning05:53NorgeDette skjer i dag05:43VerdenWarren ble angrepet fra alle kanter05:42NorgeDette skjedde i natt05:30NorgeStatsministeren hyller Mette-Marits bokinnsats: – Fabelaktig!05:15VerdenBiden forsvarte sønnen under TV-debatt04:58SportWild tapte uten Zuccarello på isen04:42PolitikkBare 9 av 46 borgerlige ordførere er kvinner04:17VerdenKina ber USA slutte å blande seg i Hongkongs politikk04:13NorgeBorten Moe blir plattformsjef på Draugen03:42Verden74 omkom i tyfonen i Japan02:59NorgeFlere evakuert fra brann i leilighetsbygg på Askerjordet02:26VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus02:24VerdenDemokratene holder ikke formell avstemning om riksrettsetterforskning01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26PolitikkNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29Norge– En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener regjeringen går feil vei12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt
Populært