Kronprinsparet tok turen til fjells

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Viewpoint Snøhetta på Dovre under fylkesturen i Oppland og Nord-Gudbrandsdalen.
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Viewpoint Snøhetta på Dovre under fylkesturen i Oppland og Nord-Gudbrandsdalen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsparet innledet tirsdag fylkesturen i Oppland med en vandring på Dovrefjell.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks kommuner får besøk av kronprinsparet i løpet av turen, som startet tirsdag og avsluttes torsdag.

Først ut var Dovre kommune. Sammen med fylkesmann Knut Storberget gikk kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit den halvannen kilometer lange grusstien opp til Viewpoint Snøhetta.

Hjertet av Norge

Kronprins Haakon omtaler selv området som «selve hjertet av Norge».

– Vi står her midt i eventyret, midt i det mest grunnfestede i vår identitet og vårt lands historie. Grunnloven vår ble til og med forseglet med Eidsvoll-mennenes ed til hverandre: «Enige og tro til Dovre faller», sa kronprinsen i sin tale.

Snøhetta

Viewpoint Snøhetta er en utsiktspaviljong på Tverrfjellet i Dovre kommune i Oppland. Bygget er tegnet av arkitektkontoret Snøhetta og ble åpnet i 2011. Gjennom store vinduer kan man se fjellet Snøhetta som ruver med sine 2.286 meter over havet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kronprinsparets fylkestur i Oppland går senere tirsdag til Lesja. Onsdag besøker paret Ofossen mølle i Skjåk, så går turen videre til Lom, Vågå og Sel.

Både kronprinsparet og kongeparet gjennomfører årlige fylkesturer for å besøke flest mulig av landets kommuner. Kronprinsparets tur i fjor gikk til Vestfold. Kongeparet var i juni på fylkestur i Hordaland, mens fjorårets tur gikk til Nordland.