Metoo-profil tiltalt for grov ærekrenkelse

Cissi Wallin (t.v.) risikerer to års fengsel etter at hun i 2017 offentlig anklaget TV-profilen Fredrik Virtanen for å ha voldtatt henne.
Cissi Wallin (t.v.) risikerer to års fengsel etter at hun i 2017 offentlig anklaget TV-profilen Fredrik Virtanen for å ha voldtatt henne. Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix

Den svenske medieprofilen Cissi Wallin er tiltalt for grove ærekrenkelser etter at hun i 2017 navnga og beskyldte journalisten Fredrik Virtanen for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalen ble fredag levert til tingretten i Stockholm, opplyser Daniel Suneson i påtalemyndigheten ifølge Expressen.

– Jeg har besluttet å ta ut tiltale fordi at opplysningen om at mannen skal ha voldtatt kvinnen er egnet til å utsette ham for andres misaktelse. Da er det en ærekrenkelse, sier Suneson.

Cissi Wallin sier til avisa at det er «surrealistisk» at hun nå risikerer å bli dømt til to år i fengsel etter at hun i 2017 navnga den kjente TV-profilen Fredrik Virtanen på Instagram og anklaget ham for å ha voldtatt henne i 2006.

Anklagene førte til et stort mediekjør mot Virtanen. Flere medier er senere felt i svenske PFU for måten de behandlet saken på.

Wallin politianmeldte også Virtanen i 2012, men etterforskningen ble henlagt av mangel på bevis.

Etter Instagram-innlegget ble hun selv anmeldt av Virtanen for ærekrenkelser.

Personvernpolicy