Metoo-profil tiltalt for grov ærekrenkelse

Cissi Wallin (t.v.) risikerer to års fengsel etter at hun i 2017 offentlig anklaget TV-profilen Fredrik Virtanen for å ha voldtatt henne.
Cissi Wallin (t.v.) risikerer to års fengsel etter at hun i 2017 offentlig anklaget TV-profilen Fredrik Virtanen for å ha voldtatt henne. Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske medieprofilen Cissi Wallin er tiltalt for grove ærekrenkelser etter at hun i 2017 navnga og beskyldte journalisten Fredrik Virtanen for voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tiltalen ble fredag levert til tingretten i Stockholm, opplyser Daniel Suneson i påtalemyndigheten ifølge Expressen.

– Jeg har besluttet å ta ut tiltale fordi at opplysningen om at mannen skal ha voldtatt kvinnen er egnet til å utsette ham for andres misaktelse. Da er det en ærekrenkelse, sier Suneson.

Cissi Wallin sier til avisa at det er «surrealistisk» at hun nå risikerer å bli dømt til to år i fengsel etter at hun i 2017 navnga den kjente TV-profilen Fredrik Virtanen på Instagram og anklaget ham for å ha voldtatt henne i 2006.

Anklagene førte til et stort mediekjør mot Virtanen. Flere medier er senere felt i svenske PFU for måten de behandlet saken på.

Wallin politianmeldte også Virtanen i 2012, men etterforskningen ble henlagt av mangel på bevis.

Etter Instagram-innlegget ble hun selv anmeldt av Virtanen for ærekrenkelser.