Distrikts-NRK har mistet 116 stillinger

Over 100 stillinger er borte fra NRKs distriktskontorer de siste fire årene. I samme periode har stillingskuttet på Marienlyst vært på 176. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Over 100 stillinger er borte fra NRKs distriktskontorer de siste fire årene. I samme periode har stillingskuttet på Marienlyst vært på 176. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubbledere i NRK er urolige for NRKs samfunnsoppdrag og frykter mindre lokalstoff etter at over 100 stillinger er borte fra distriktskontorene på fire år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I samme periode har Marienlyst i Oslo kuttet 176 stillinger. Selv om tallet er høyere, har distriktskontorene færre ansatte, melder Nationen.

– Det går i verste fall ut over vår funksjon som vaktbikkje, sier klubbleder Anniken Mihle i Østlandssendingen til Nationen.

Tidligere i august meldte NRK selv at de nå vurderer å slå sammen flere av distriktskontorene sine. Fra nyttår av reduseres antallet fylker fra 19 til 11, og da ønsker NRK å følge etter.

Samtidig øker kravet til innholdsproduksjon. Distriktssendingene på TV skal nå forlenges fra ni til femten minutter.

– Det er flott at vi får sendetid, men vi er veldig spent på hvordan det kommer til å bli. Det blir nok flere gjester og mer direkte. I tillegg er vi avhengige av å fortsette med å dele saker med de andre distriktskontorene, sier Mihle.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Direktør Olav Nyhus for juridisk avdeling og kringkastingssjefens stab i NRK, sier målet har vært å skjerme journaliststillingene, og vri mer av ressursene over til innholdsproduksjon.

– Administrative stillinger er det vi har kuttet mest ned på. Denne omprioriteringen av ressurser mener vi har gagnet innholdsproduksjonen og vært bra for NRK, sier Nyhus.