Skuespiller Peter Fonda er død

Video: Peter Fonda
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespiller Peter Fonda, spesielt kjent for sin rolle i kultfilmen «Easy Rider», døde fredag i sitt hjem i Los Angeles.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Fondas familie som opplyser at den 79 år gamle skuespilleren døde i sitt hjem i Los Angeles, fredag morgen, av komplikasjoner etter å ha vært syk av lungekreft.

– Det er med sorg vi meddeler at Peter Fonda har forlatt oss. Dette er svært trist og vi finner ikke passende ord for å uttrykke vår sorg, sa en talskvinne for familien fredag.

– Mens vi sørger over tapet av denne søte og elskverdige mannen, ønsker vi også at alle skal feire hans ukuelige pågangsmot og kjærlighet til livet, sa talskvinnen videre.

Les også: Legendarisk James Bond-bil solgt på auksjon

(Saken fortsetter under)

VIDEO: «Easy Rider» fra 1969 er for lengst blitt en filmklassiker

Fonda var født i New York i 1940, som sønn av den legendariske skuespilleren Henry Fonda og Frances Seymore Brokaw. Han var den yngre broren til skuespiller Jane Fonda. Med filmen «Easy Rider» fra 1969 skrev Peter Fonda seg selv inn i historien. Historien om to unge marihuanarøykende, søkende motorsyklister gjorde stor suksess og er fremdeles på listen over de 100 største amerikanske filmene gjennom tidene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Peter Fonda skrev manuset med Dennis Hopper og sammen med skuespillerkollega Jack Nicholson hadde de to også hovedrollene filmen. Fonda produserte filmen, og Hopper sto for regien. Hele prosjektet kom i havn for 380.000 dollar, men filmen tjente inn hele 40 millioner på verdensbasis, en betydelig sum på den tiden.

Fonda ble sammen med Terry Southern Oscar-nominert for manuset. I 1997 ble Fonda på nytt Oscar-nominert, denne gang som beste skuespiller, i filmen «Ulees Gold». Han er oppført med 116 filmroller og spilte i en rekke kjente filmer, blant annet «3:10 to Yuma» (2007) og «The Cannonball Run» (1981).

Fonda var gift tre ganger og fikk to barn, blant dem skuespiller Bridget Fonda.

VIDEO: Trailer for «Ulees Gold» (1997)

Les også: Ny katastrofefilm fra skaperne av «Bølgen» og «Skjelvet»