Langvarig rettskamp førte til milliontap for Caprino Filmcenter

Filmselskapet Caprino Filmcenter har tapt millioner på striden om opphavsretten til Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante.
Filmselskapet Caprino Filmcenter har tapt millioner på striden om opphavsretten til Berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caprino Filmcenter, som styres av Ivo Caprinos sønn Remo (75), fortsetter å tape penger. De siste fem årene har filmselskapet tapt 10,5 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor fikk filmselskapet et negativt årsresultatet på tre millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapets egenkapital er spist opp, og gjelden er på 10,7 millioner kroner. I selskapets årsberetning oppgis årsaken til tapet å være behovet for juridisk hjelp i forbindelse med den langvarige striden om opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante.

Striden har pågått siden 2014, da Hunderfossen familiepark bygde berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante. Filmselskapet tok Hunderfossen til retten fordi de mente de ikke hadde rett til å bygge berg-og-dal-banen, som hadde utseendet og navnet til bilen fra «Flåklypa»-filmen.

I mars avviste Høyesterett filmselskapets anke, slik at fornøyelsesparken får lov til å beholde navnet «Il Tempo Extra Gigante».