Twitter skjerper reglene mot netthat

Twitter skjerper reglene for hat som retter seg mot religiøse grupper. Foto: AP Photo / Matt Rourke / NTB scanpix
Twitter skjerper reglene for hat som retter seg mot religiøse grupper. Foto: AP Photo / Matt Rourke / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Twitter strammer inn på reglene og forbyr hat og nedsettende språkbruk mot religiøse grupper. Brukere som bryter reglene, kan bli utestengt fra plattformen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mikrobloggtjenesten reviderer bruksvilkårene når det gjelder hat som retter seg mot religiøse grupper.

– Etter måneder med dialog og tilbakemeldinger fra publikum, eksterne eksperter og våre egne arbeidsgrupper, skjerper vi reglene våre mot hatsk atferd. Dette inkluderer språkbruk som dehumaniserer andre på grunnlag av religion, skriver IT-selskapet i en uttalelse.

Det handler om innlegg som for eksempel sier at man skal straffe eller utslette en bestemt religiøs gruppe, eller at man på en nedsettende måte skriver at man ikke vil ha flere fra en type religion i sitt land.

– Fra og med i dag kommer vi til å kreve at innlegg som disse, blir fjernet fra Twitter når de blir rapportert til oss, skriver selskapet.

Twitter og andre sosiale nettverk har strevd med måter å hanskes med hatefulle ytringer samtidig som de skal være åpne plattformer.

Personvernpolicy