Trump tapte twitterkamp i ankedomstol

USAs president Donald Trump.
USAs president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

En føderal ankedomstol i New York har slått fast at USAs president Donald Trump handler grunnlovsstridig når han blokkerer kritikere på Twitter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Domstolen slo fast at presidentens twitterbruk er så offisiell at det å blokkere noen fra den utgjør et brudd på den grunnlovsfestede ytringsfriheten.

Presidenten poster daglig alt fra meninger til politiske kunngjøringer på Twitter, noe som gjør presidentkontoen til et offentlig forum, ifølge kjennelsen.

Beslutningen er ventet å få store ringvirkninger innen amerikansk politikk.

Les også: Trump forsvarer USAs klimapolitikk i tale

Domstolen understreker at enhver folkevalgt som bruker sosiale medier til noe tjenesterelatert, bryter ytringsfriheten dersom kritikere blokkeres.

– Regjeringen får ikke fremheve ytringer den er enig med gjennom å blokkere eller undertrykke ytringer den er uenig med, har domstolen slått fast.

Det amerikanske justisdepartementet er skuffet over utfallet, sier talsperson Kelly Laco. Departementet vurderer nå mulige skritt i saken.

Tirsdagens beslutning får mer oppmerksomhet enn en likende kjennelse i januar, da en domstol i Virginia slo fast at en politiker i delstaten også brøt grunnloven ved å blokkere kritikere.

Les også: Trump går hardt ut mot Fox News