Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok

Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok til høsten. Boken er en antologi med nye tekster av tolv håndplukkede forfattere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok til høsten. Boken er en antologi med nye tekster av tolv håndplukkede forfattere. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit gir ut bok til høsten med nye tekster av tolv håndplukkede norske forfattere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boken gis ut på Aschehoug forlag og lanseres tidlig i september i forbindelse med bokmessen i Frankfurt, hvor Norge er hovedland, skriver VG.

Kronprinsessen er redaktør for boken sammen med forfatter og forlagsredaktør Geir Gulliksen.

– De to har invitert tolv norske forfattere de setter høyt til å bidra med nyskrevne noveller og essay, sier kommunikasjonssjef Mona Ek i Aschehoug.

Boken får tittelen «Hjemlandet og andre fortellinger». Dag Solstad, Marit Eikemo, Agnes Ravatn og Vigdis Hjorth er blant forfatterne som er valgt ut, etter det VG erfarer.

Det er forlaget som har tatt initiativ til antologien. Det er inngått en vanlig normalkontrakt i forbindelse med prosjektet.

– Kronprinsesse Mette-Marit takket ja til dette fordi hun er ambassadør for norsk litteratur og fordi Norge i år er hovedland på bokmessen i Frankfurt, sier Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe.

Det er ikke kjent hva kronprinsessen gjør med pengene hun eventuelt tjener på boken.

– Kronprinsessens rettigheter i bokprosjektet er sikret på linje med alle øvrige bidragsytere. Kronprinsessen vil ikke personlig motta inntekter fra boksalget. Hvilket formål hennes eventuelle andel av overskuddet skal gå til, er ikke bestemt, men de vil finne sin vei tilbake til litteraturfeltet, sier Varpe.

Personvernpolicy