Fansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager

Tirsdag 25. juni er det 10 år siden popikonet Michael Jackson døde. Men markeringen i mediene er preget av avstand etter den rystende HBO-dokumentaren «Leaving Neverland».

Fans og turister samles om stjernen i fortauet på Hollywood Walk of Fame i Los Angeles for å markere at det er ti år siden Michael Jacksons døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av fansen planlegger også å delta i en markering utenfor Michael Jacksons siste hjem i Holmby Hills i Los Angeles tirsdag. Det var her han fikk overdosen av medisinen propofol som førte til at han døde 25. juni 2009, 50 år gammel.

Overgrepsanklagene mot Michael Jackson, som etter hvert er blitt kjent, preger imidlertid dagen. I filmdokumentaren «Leaving Neverland» anklages Jackson for å ha begått grove overgrep mot to gutter da de var sju og ti år gamle. Filmen ble vist på NRK i mars.

Fansen mener likevel at Michael Jacksons bidrag til musikken, både som utøver, komponist og produsent, er så viktig, at de ikke vil la de alvorlige anklagene overskygge hans minne.

– Jeg er her kun på grunn av Michael Jackson, sier hollandske Hooman Nazemi som står ved stjerne på Walk of Fame.

Ny Jackson-dokumentar: – Sterke bevis for drap

Boet etter Michael Jackson oppfordrer fansen til å hylle den veldedige Jackson.

– Man kan plante et tre, gjøre veldedig arbeid for hjemløse, rydde og gjøre det pent i det offentlige rom eller hjelpe noen som trenger det, sier de i en kunngjøring.

Michael Jackson etterlot formuen til veldedighet. I tillegg gikk arven til hans 89 år gamle mor og barna han etterlot seg.

Les også: Over 100.000 så Jackson-dokumentar på NRK

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden