Michael Palin slått til ridder av prins William

Michael Palin blir slått til kommandørridder av St Michael og St Georges orden av prins William i Buckingham Palace i London onsdag. Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix
Michael Palin blir slått til kommandørridder av St Michael og St Georges orden av prins William i Buckingham Palace i London onsdag. Foto: Yui Mok / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Michael Palin tror han blir den eneste av kollegene fra Monty Python og klassikeren «Riddere av det runde bord» som faktisk blir ridder på ordentlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg blir sannsynligvis den eneste, kommenterte 76-åringen Palin, ifølge BBC , etter at han var blitt adlet av prins William i en seremoni i Buckingham Palace onsdag.

Python-kollega John Cleese takket nei til både den ikke adelige tittelen kommandør (CBE) i 1996 og et sete i Overhuset i 1999, men det er ikke kjent om han er blitt tilbudt å bli utnevnt til ridder.

Palin – sir Michael fra nå av – innrømmer at han bare så vidt klarte å holde tilbake en fleip da han snakket med hertugen av Cambridge.

For å bli ridder må man gis en av de to øverste gradene i den Den britiske imperieordenen, som har fem grader. Storkorsridder (GBE) og kommandørridder (KBE) er gjevest, da er man adlet og har retten til å tituleres «sir».

Terry Gilliam, Eric Idle og Terry Jones fra Monty Python er fremdeles i live, mens Graham Chapman døde i 1989.