Apple fjerner iTunes

Apple-sjef Tim Cook forteller om selskapets nye MacBook Pro, som har en prislapp på 6.000 dollar, altså rundt 52.000 norske kroner. Foto: AP / NTB scanpix
Apple-sjef Tim Cook forteller om selskapets nye MacBook Pro, som har en prislapp på 6.000 dollar, altså rundt 52.000 norske kroner. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter å ha eksistert i 18 år skal teknologigiganten Apple pensjonere iTunes og heller dele appens tjenester inn i tre nye.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I stedet for å ha alt i én app kommer selskapet til å dele iTunes opp i følgende tre nye apper: Apple Music, Apple Podcast og Apple TV.

Det kom fram på selskapets årlige lanseringskonferanse i San Jose i California i USA mandag.

Siden lanseringen av iTunes i 2001, samme år som musikkspilleren iPod kom, har folk gått over til å strømme musikk og filmer, i stedet for å kjøpe. Å dele iTunes i tre ulike apper kommer også samtidig som Apple forbereder seg til lanseringen av TV+ senere i år.

På lanseringskonferansen mandag kom det også fram at selskapet kommer med et nytt operativsystem for iPhone, iPad og Mac. Den har fått navnet Catalina og vil bli tilgjengelig til høsten. I samme oppdatering kommer også de tre nye iTunes-appene.

Apple har tapt enorme summer på en nedgang i iPhone-salg, særlig i Kina. At amerikanske myndigheter skal granske om Apple, samt andre IT-giganter, for misbruk av markedsmakt, kan også by på utfordringer for selskapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden