Mann idømt besøksforbud mot kjendiskvinner

Mannen som nå er dømt til besøksforbud, tok kontakt med Tone Damli første gang i 2015 på Instagram.
Mannen som nå er dømt til besøksforbud, tok kontakt med Tone Damli første gang i 2015 på Instagram. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 50-årene er idømt besøksforbud mot artistene Ina Wroldsen og Tone Damli, etter utpressing, stalking og sjikane gjennom flere år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge rettsdokumentene, som TV 2 refererer fra, skal Wroldsen ha fått jevnlige henvendelser fra mannen i rundt 16 år. Mannen skal blant annet ha sagt at han elsker artisten fra Sandefjord.

Flere av henvendelsene skal ha hatt et seksuelt innhold, og mannen har også forsøkt å komme i kontakt med sangeren via hennes familiemedlemmer, samt forsøkt å stevne henne for forliksrådet.

Tone Damli har siden 2015 fått seksualiserte meldinger på Instagram fra samme mann, han skal ha truet henne på epost og involvert henne i sin kontakt med offentlige etater. Ifølge Her og Nå skal mannen også ha forsøkt å presse Damli for flere hundre tusen kroner.

De to artistene gikk tidligere i år til en felles anmeldelse for å hindre mannen fra å kontakte dem. Mannen ble første gang ilagt besøksforbud mot sangerinnene 10. mai i år, men nektet å godta dette.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er leit når det går så langt at vi er nødt til å bruke rettssystemet for å sikre jentenes fred, men med så omfattende krenkelser, var det nødvendig å be om et kontaktforbud, sier John Christian Elden, som er Damlis og Wroldsens advokat, til ukebladet.

Onsdag ble mannen i Oslo tingrett dømt til besøksforbud, som innebærer at han ikke har lov til å besøke, oppsøke, forfølge eller på noen måte kontakte Wroldsen eller Damli. Forbudet gjelder i ett år.

Les også: Flere kjendiser vil bli politikere