Jeff Koons setter salgsrekord for levende kunstnere

Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons har satt ny salgsrekord for et kunstverk solgt av en kunstner som fremdeles lever. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix
Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons har satt ny salgsrekord for et kunstverk solgt av en kunstner som fremdeles lever. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kaninskulpturen «Rabbit» av Jeff Koons ble onsdag solgt for mer enn 785 millioner kroner. Det er ny salgsrekord for en levende kunstner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koons metallskulpturer har ifølge New York Times nå blitt de ultimate samlerobjektene for verdens milliardærer. De ble til da samtidskunsten hadde sine storhetsdager på 1980- og 1990-tallet.

Den skinnende kaninen i rustfritt stål fra 1986 ble inspirert av en oppblåsbar barneleke.

Prisen oppnådd på auksjonshuset Christie’s i New York onsdag ligger langt over den estimerte minsteprisen på 50 millioner dollar. Med 91,1 millioner dollar innkassert var det også høyere enn forrige rekord for pris oppnådd for et kunstverk av en kunstner som fremdeles er i live.

Den forrige rekorden ble satt i november i fjor, da maleriet «Portrait of an Artist (Pool With Two Figures)» av David Hockney fra 1972 gikk under hammeren for 90,2 millioner dollar, også det hos Christie's.