Annonse- og resultatsmell i VG, men brukerne svikter ikke etter Giske-saken

<p>Leserne har ikke sviktet VG etter Giske-saken, men avisens sjefredaktør Gard Steiro må konstatere at annonseinntektene faller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix</p>
Leserne har ikke sviktet VG etter Giske-saken, men avisens sjefredaktør Gard Steiro må konstatere at annonseinntektene faller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– VG har fått mye kritikk den siste tiden. Det har ikke virket inn på bruken, sier sjefredaktør Gard Steiro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag slipper Schibsted tall for første kvartal som viser at også VG opplever motvind i annonsemarkedet. VG hadde en inntekt på 430 millioner kroner i første kvartal i år. Det er en nedgang på 3 prosent fra første kvartal i fjor. Resultatet endte på 57 millioner. Det er en nedgang på 29 prosent fra i fjor.

- Enkelt forklart skyldes dette noe lavere annonseinntekter, men også at vi investerer i fremtiden. I forrige uke vant VG Den store journalistprisen, VGTV fikk sin første Gullrute - og vi ble kåret til årets nasjonale nyhetsnettsted. Men vi er ikke bedre enn vi var i går. Derfor må vi hele tiden styrke produktutviklingen og journalistikken i VG. Det koster, sier sjefredaktør Gard Steiro i en pressemelding.

Både Polaris Media og NHST har kommet med resultatrapporter som viser at det er tøffe tak i annonsesalget så langt i år, og heller ikke VG slipper unna. Gard Steiro ser seg likevel fornøyd med at annonseinntektene faller mindre enn markedet generelt. Mediebyråforeningen meldte nylig om et reklamemarked der investeringene har gått ned 7 prosent i årets første kvartal.

- VG hadde et veldig sterkt annonseår i fjor, og at vi da klarer å holde nivået i et vanskelig marked er vi godt fornøyd med, sier han.

Les også: Globale giganter tjener på GDPR - svake reklametall for norske mediehus (abo.)

Trafikken og brukerinntektene øker

VG-sjefen kan også trøste seg med at brukerne ikke svikter VG. Mediehuset hadde både trafikkvekst og økte brukerinntekter i kvartalet, til tross for at det har vært preget av sterk kritikk mot VG og sjefredaktøren.

En undersøkelse Norstat gjorde for Aftenposten viste at 51 prosent var blitt mer negativetil VG etter dansevideo-saken om Giske.

- VG har fått mye kritikk den siste tiden. Det har ikke virket inn på bruken. Trafikken har totalt sett økt i årets første kvartal sammenlignet med i fjor. Vi har i snitt 9 prosent flere daglige brukere - til tross for at det var var vinter-OL i fjor, sier Steiro.

Brukerinntektene for VG+ vokste med 27 prosent i første kvartal, mens antall abonnenter økte med 22 prosent. VG+ har nå i underkant av 180.000 abonnenter.

- Den gode økonomiske veksten for VG+ gir rom for å forbedre og utvikle journalistikken. Vi ser også at våre rettigheter til live-sport og dokumentarer settes stor pris på av brukerne, sier Steiro.

Les også: VG skrinlegger bloggsatsing - vil heller dyrke egne kjendiser (abo.)

Her ser du tallene til VG for første kvartal 2019 Alle tall i MNOK.

VG20192018Endring i prosentOmsetning430443- 3Driftsresultat5780- 29

Vil hente mer fra abonnentene

Ser en på nyhetsmediene til Schibsted samlet er det et fall i omsetning på to prosent fra 1,887 milliarder kroner i første kvartal i fjor til 1,855 milliarder kroner i år. Overskuddet på driften her økte imidlertid fra 112 millioner kroner til 150 millioner kroner.

Digitalomsetningen til nyhetsmediene økte med 5 prosent.

- Nyhetsmedier fortsetter å vokse digital i første kvartal, særlig på grunn av godt salg innenfor digitale nyhetsabonnement. Fremover vil vi fortsette å jobbe med produktutvikling samt forbedre vår evne til å øke den gjennomsnittlige inntekten per abonnent, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted.

I dag legger Schibsted frem sine første kvartalstall etter splitten fra den internasjonale rubrikkvirksomheten, som nå drives videre av Rolv Erik Ryssdal som et eget børsnotert kalt Adevinta.

Les mer: Nytt Schibsted-selskap med nesten en halv milliard i overskudd - men Google og Facebook er plagsomme

Her ser du tallene til Schibsteds nyhetsmedier for første kvartal 2019 Alle tall i MNOK.

Schibsted News Media2019 2018 Endring i prosent

Omsetning 1.855 1.897 - 2

Driftsresultat 150 112 + 35

Artikkelen er først publisert hos Kampanje.com

Personvernpolicy