Tilsyn vil følge prinsessen og sjamanens virksomhet

Her bekrefter Märtha at hun har fått seg ny kjæreste. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, vi vil måtte følge med på alt av markedsføring som er rettet mot forbrukere, sier avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På søndag ble det kjent at prinsesse Märtha Louise har fått seg ny kjæreste i sjamanen Durek Verret. Nyheten kom bare få dager før de to reiser på turné sammen.

Forbrukertilsynet vil nå følge med på virksomheten til de to. For å særlig granske markedsføringen. Verret har sagt til den tyrkiske avisen Millyet at han kan kurere kreft, og at han har fått folk ut fra koma.

Kongen er fornøyd : Kong Harald: – Hyggelig at hun har funnet seg kjæreste

– Det som skjer i sjamanismen, er at vi har evnen til å få tilgang til atomer. Vi kan rotere kjernen i atomet (nukleonet), i tillegg til elektronene i atomet, som bokstavelig talt reduserer alder, sier han i intervjuet med amerikanske Focus TV Network som VG har plukket opp.

Verret har i en Facebook-tråd gjengitt i Aftenposten forklart at han mener blodkreft, eller leukemi, handler om en «ubalanse i skjelettet». Han avkrefter i denne tråden at han noen gang har hevdet at han kan kurere kreft, men han kan «hjelpe kreft».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjør yngre: Märthas sjaman-kjæreste sier han kan snu atomer

– Du har ikke lov til å behandle alvorlige sykdommer og lidelser. Du har ikke lov til å gjøre medisinske inngrep eller ting som kan sette forbrukere i alvorlig fare. Du kan ikke behandle allmennfarlige, smittsomme sykdommer eller alvorlige sykdommer som kreft, sier avdelingsdirektør Tonje Hovde Skjelbostad i Forbrukertilsynet.

På generelt grunnlag sier hun at det vil være i strid med regelverk om man påstår å kunne kurere eller behandle en alvorlig sykdom som leukemi.

Foredragsturneen om selvrealisering starter i København i Danmark søndag, deretter bærer det videre til Stavanger, Tromsø og Fredrikstad neste uke.