Lothe saksøkt for 205.000 kroner etter steinkrangel - frifunnet i retten

Nå maskin, selskapet til Leif Einar Lothe, ble saksøkt for 205.000 kroner for å ha borttatt steinmasser. I tingretten ble selskapet frikjent.
Nå maskin, selskapet til Leif Einar Lothe, ble saksøkt for 205.000 kroner for å ha borttatt steinmasser. I tingretten ble selskapet frikjent. Foto: Vidar Ruud / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV-profilen ble anklagd for å ha ulovlig bortatt 1640 kubikkmeter med steinmasse. I tingretten ble han frifunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høsten 2015 utførte TV-personligheten Leif Einar «Lothepus» Lothe og hans selskap Nå maskin sprengingsarbeid og graving på en tomt i Odda.

Under arbeidet ble selskapet anklaget for å ha stjålet steinmasser. Entrepenør Gunnar Lien hevdet selskapet til Lothe hadde fraktet bort massene og brukt de til andre prosjekter.

I retten forklarte Lien at han hadde en avtale med tomteeieren om at det var ham som eide overskuddsmassene på tomten, skriver BT.

Les også: Lothepus får dialektpris

205.000 kroner

I en stevning til Hardanger Tingrett ble det anført at Lien ble påført et økonomisk tap på 205.000 kroner for massene.

Nå maskin mente det ikke var kjent hvem som eide massene og hvor de skulle fraktes. Lien hevdet imidlertid at Lothe hadde fått denne informasjonen både forut for og etter inngåelse av avtalen - noe selskapet selv avviste.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dommen fra Hardanger Tingrett kommer det frem at retten mener det verken forelå en skriftlig eller muntlig avtale mellom partene.

Ba om unnskyldning

Retten mener Nå Maskin ikke kunne ha forutsetninger for å vite at grunneier og Lien hadde inngått en avtale om steinmassen.

I et brev sendt mellom partene i august 2016 ba Lothe om unnskyldning, men retten mener brevet ikke kan tolkes som en anerkjennelse av at de hadde gjort noe galt.

«Unnskyldningen kan like gjerne oppfattes som et forsøk på å unngå videre konflikt, noe brevet som helhet også gir uttrykk for», heter det i dommen.

Les også: Selskapet bak Fjorden Cowboys er konkurs

– Liker ikke rettssaker

I tingretten ble selskapet til TV-personligheten frifunnet fra erstatningskravet. Motparten ble dømt til å betale saksomkostninger for Nå Maskin på 150.000 kroner.

Til ABC Nyheter sier Lothe følgende i en kort kommentar:

– Jeg er glad for at dette nå er ferdig. Jeg liker ikke rettssaker, sier han.

Det har foreløpig ikke lyktes ABC Nyheter å få en kommentar fra Lien.