Aksel Lund Svindal gir ut selvbiografi

Aksel Lund Svindals liv blir bok. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Aksel Lund Svindals liv blir bok. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag offentliggjorde Aksel Lund Svindal at han gir ut bok til høsten. For første gang vil den tidligere alpinisten fortelle sin personlige historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ofte tenkt at selvbiografier bør skrives av dem som har levd et langt liv, men underveis har jeg fått troen på at metodene jeg har brukt både for å håndtere motgang og maksimere medgang både i idretts- og forretningslivet kan ha verdi for andre, sier Svindal i en pressemelding.

Boken har arbeidstittelen «Større enn meg» og blir til i samarbeid med forfatter Torbjørn Ekelund.

– Arbeidet med denne boka har latt meg evaluere og gjenoppleve mye fra livet mitt. Det har til tider vært en tøff prosess, men jeg ville ikke vært den foruten, fortsetter Svindal.

Les også: Svindal frykter ikke for framtiden til norsk alpinsport

Biografien skal gis ut på Petter Stordalens forlag Pilar.

– Aksels liv rommer så mye mer enn det folk har blitt kjent med hittil, som alle kan lære av. Dette blir historien om et ekstraordinært liv hvor det umulige var mulig, hver hundredel telte og et feilskjær kunne koste deg karrieren, sier Stordalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksel Lund Svindal kjempet seg tilbake fra en rekke skader i løpet av karrieren, og etter alpin-VM i februar la han opp. Han tok sølv i sitt siste renn som alpinist og kan se tilbake på en glitrende idrettskarriere. Han står med to OL-gull, fem VM-gull og 36 enkeltseirer i verdenscupen. Han vant totalcupen i 2007 og 2009.

Les også: Stenmark dypt imponert av Svindal