Åpen for alle - alltid

Radiolyttingen på bunnivå

Kun halvparten av befolkningen hørte daglig på radio i fjor. Det er nytt bunnivå.
Kun halvparten av befolkningen hørte daglig på radio i fjor. Det er nytt bunnivå. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare rundt halvparten av befolkningen lyttet til vanlig radio (FM, dab eller lokalradio), nettradio eller begge deler daglig i 2018. Det er bunnrekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjennomsnittlig lyttertid i befolkningen var på 1 time og 8 minutter, viser tall fra undersøkelsen Norsk Mediebarometer, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

– Dette er både den laveste andelen radiolyttere og den laveste lyttertiden vi har målt i løpet årene undersøkelsen har vært gjennomført, sier Emma Castillo Schiro, som er ansvarlig for Norsk Mediebarometer 2018.

Tallene viser at 71 prosent av befolkningen lyttet til radio daglig i 1991, før andelen falt gradvis fram mot 2000 da den stabiliserte seg på mellom 54 og 60 prosent fram til 2016, da det begynte å gå nedover igjen.

38 prosent av befolkningen hørte på DAB-radio daglig i fjor. Det er en økning fra 33 prosent året før. Antallet som har DAB-radio hjemme har økt fra 65 prosent i 2017 til 72 prosent i fjor. Så vidt over halvparten – 51 prosent – har DAB-radio i bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bitter NRK-sjef: – Pengene går til Kina, ikke til idretten

NRK P1 er landets største kanal når det gjelder antall lyttere, mens P4 er på andreplass. P3 og Radio Norge følger rett bak. NRK P1 alene har en lytteroppslutning på 14 prosent, mend alle NRK-kanalene til sammen har en oppslutning på 27 prosent.

Antallet som hører på nærradio er 8 prosent, opp med 2 prosent fra 2017.

Aktuelt: – NRK bidrar til å fyre opp et konfliktbilde