Morselskap vil selge National Enquirer

AMI-sjef David Pecker har vært en venn av president Donald Trump i en årrekke. Foto: Marion Curtis / AP / NTB scanpix
AMI-sjef David Pecker har vært en venn av president Donald Trump i en årrekke. Foto: Marion Curtis / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det skandalerammede magasinet National Enquirer, som har innrømmet at de betalte hysjpenger på vegne av president Donald Trump, kan bli solgt av morselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leder David Pecker i morselskapet American Media Inc (AMI) sier onsdag at selskapet utforsker muligheten for et salg som en del av en strategisk gjennomgang.

– På grunn av dette fokuset, føler vi at de framtidige mulighetene i tabloidavisen best kan utvinnes under et annet eierskap, sier David Pecker, som har vært en venn av Trump i en årrekke.

Uttalelsen kommer etter at National Enquirer innrømmet at de betalte 150.000 dollar i hysjpenger til Karen McDougal slik at detaljer om et angivelig seksuelt forhold med Trump ikke kom fram.

Det er ikke første gang magasinet har «drept» nyhetssaker som er skadelige for Trump ved å betale hysjpenger. Ifølge tidligere ansatte i National Enquirer var negative historier om Trump «døde» idet de ankom redaksjonen allerede for ti år siden, da Trump ledet realityshowet «The Apprentice».

I tillegg er magasinet anklaget for utpressing av Amazon-gründer Jeff Bezos, som også eier den liberale storavisen Washington Post. For å la være å publisere intime bilder av ham, skal National Enquirer ha krevd at Bezos erklærte offentlig at det ikke lå politiske motiver bak det magasinet skrev om ham. Magasinet benekter dette.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden