NRK Satiriks lurte Dagbladet med falsk James Bond

Dagbladet trodde de intervjuet Daniel Craig. Men det var en dobbeltgjenger som spilte avisen et puss. Arkivfoto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
Dagbladet trodde de intervjuet Daniel Craig. Men det var en dobbeltgjenger som spilte avisen et puss. Arkivfoto: Claudio Bresciani / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet rykket ut til en pub i Oslo etter å ha fått et tips om at Daniel Craig fra «Bond 25» oppholdt seg der. Det hele var nok et Satiriks-stunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utenfor puben Lorrys ble både VG og Dagbladets reportere møtt av en dobbeltgjenger ikledd en svart sixpence og med mørke briller.

– Det blir en travel uke, svarer dobbeltgjengeren når Dagbladet spør om han skal rett til innspillingen på Nittedal.

VG ser ikke ut til å ha publisert saken, men Dagbladet hadde sak ute i ti minutter før den ble fjernet. «NRK Satiriks på ferde igjen», skriver avisen senere.

Satireredaksjonen hyret en dobbeltgjenger for anledningen, og sendte ut tips til flere medier. Klippet vil bli vist i fredagens «Satiriks på ekte».

– Der vil man få se hele kappløpet mellom Dagbladet og VG, sier prosjektleder Stig Morten Waage i Satiriks.

Bakgrunnen for stuntet er at deler av innspillingen av den nye James Bond-filmen spilles inn i Norge, nærmere bestemt Nittedal. Filmteamet skal etter planen ha ankommet Norge.

– Saken lå ute i noen minutter før vi ble klar over at dette ikke var riktig. Det skal selvsagt ikke skje. Nå er vi imidlertid i godt selskap med VG, NRK og klimastreikende ungdom, som alle er blitt lurt, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet.