PR-veteran lite imponert over VGs håndtering

Hans Geelmuyden mener at VG er bakpå i Giske-saken som de er blitt kritisert for og at krisehåndteringen til avisa ikke er tilstrekkelig.
Hans Geelmuyden mener at VG er bakpå i Giske-saken som de er blitt kritisert for og at krisehåndteringen til avisa ikke er tilstrekkelig. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Hans Geelmuyden mener at VG er bakpå i Giske-saken som de er blitt kritisert for, og at krisehåndteringen til avisa ikke er tilstrekkelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en krisesak for Verdens Gang. Når en ikke mestrer krisehåndtering, blir man slept etter vogna. Det skjer med VG nå. De er ikke i forkant, men på bakkant hele tiden. Krisehåndteringen er ganske dårlig, sier PR-veteranen til Medier24.

Han mener det er styreleder Torry Pedersen som burde håndtere saken, og ikke sjefredaktør Gard Steiro.

– En annen ting som slår meg i krisesammenhenger, er at det er viktig at det blir løftet opp på riktig nivå. Det er styreleder Torry som må håndtere dette videre. Steiro synes å være kraftig part i saken. Mange spør seg om han kan bli sittende, sier han videre.

Styrelederen er for tiden i Paris og har kommunisert om saken fra den franske hovedstaden.

– Han bør komme seg hjem nå. Under Torrys redaktørtid pleide vi alltid å si at han gjorde VG til en «besting» på presseetikk. Han har dermed mye å bidra med i denne saken, tror han.

Aktuelt: Mener Giske kan kreve erstatning fra VG

Torry Pedersen sier til nettstedet fra Paris at han blir fortløpende orientert om saken.

– Min oppgave er å sørge for at vi får ferdigstilt en totalgjennomgang av hva som har skjedd og at det arbeidet har fullt fokus, sier han.

Pedersen bekrefter at rapporten om saken vil bli offentliggjort.

– Denne saken har vi jobbet med veldig grundig en stund. Slik saken har utviklet seg, så er det helt nødvendig at man forsøker å fremstille den så grundig som mulig i offentligheten, sier han.

Aktuelt: Presseforbundet etterlyser historien til journalisten i VGs Giske-sak

Personvernpolicy