Mange ringte hjelpetelefon etter Jackson-dokumentar

Mange ringe hjelpetelefon i Norge etter å ha sett dokumentarfilmen om hvordan to menn som barn skal ha blitt utsatt for overgrep fra den avdøde popstjernen Michael Jackson.
Mange ringe hjelpetelefon i Norge etter å ha sett dokumentarfilmen om hvordan to menn som barn skal ha blitt utsatt for overgrep fra den avdøde popstjernen Michael Jackson. Foto: Foto: Carlo Allegri / AP / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjelpetelefonen for incest- og seksuelt misbrukte opplevde mer enn en dobling av henvendelser etter at NRK viste den omstridte dokumentaren «Leaving Neverland».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dokumentarfilmen som forteller historien om to menn som hevder de som barn ble misbrukt av Michael Jackson i hans hjem, ble vist forrige søndag. Siden visningen har Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte hatt mer enn en dobling i antall henvendelser, melder P4.

I gjennomsnitt har krisesenteret rundt 40 henvendelser daglig. Men etter at dokumentaren ble sendt, kom det over 100 henvendelser – og alle refererte til dokumentaren om den avdøde popstjernen. Så mange ringte på en gang, at de ikke greide å svare alle.

Flere av dem som ringte, sto fram som overgrepsofre for første gang, forteller daglig leder Mary-Ann Oshaug,

– Ellers gikk telefonene ut på veldig mange reaksjoner i forhold til mødrene som ikke passet på ungene sine. I tillegg var det en del menn som klarte å åpne seg. Så jeg tror dokumentaren hadde mye å si for utsatte menn, sier Oshaug til P4.