Black Box-sjefen vil sette opp omstridt teaterstykke på nytt

Teaterdirektøren i Black Box mener siktelsen mot henne og kunstnerne bak «Ways of Seeing» er et brudd på ytringsfriheten og vil sette opp stykket flere ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I utgangspunktet var programmet vårt i vår fullt. Nå jobber vi for å finne løsninger, sier teaterdirektør Anne-Cécile Sibué-Birkeland til Aftenposten.

Onsdag ble hun og de fire kunstnerne bak forestillingen siktet for å ha krenket privatlivets fred etter at justisminister Tor Mikkel Waras samboer anmeldte dem i desember.

I teaterforestillingen «Ways of Seeing» brukes det bilder av boligen til Wara og hans samboer Laila Anita Bertheussen. Bildene er tatt uten samtykke fra samboerparet. Teaterforestillingen ble opprinnelig satt opp i november, og i kjølvannet av dette skjedde en rekke ildspåsettelser og truende hendelser ved Wara og Bertheussens bolig og eiendom.

Torsdag ble Bertheussen siktet for å ha diktet opp en straffbar handling i forbindelse med en brann i parets bil natt til 10. mars. Hun nekter straffskyld.

Politiet har understreket at siktelsen mot teateret ikke har sammenheng med forholdene Bertheussen er siktet for.

Sibué-Birkeland tror at siktelsen mot henne og kunstnere vil bli frafalt. Hun mener kunstnerne bak forestillingen ikke brøt loven.

– Jeg så at den inneholdt kontroversielle uttalelser, og at den kunne vekke debatt. Men de reflekterer selv i stykket over om det er riktig å filme forskjellige politikeres hus. Kunstnerne brøt ikke loven. Det å ikke sette opp forestillingen, var aldri et alternativ.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært